Jesse Puljujärvi.
Foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports
Hockey-VM

Jesse Puljujärvi och Mikael Granlund klara för VM-spel för Finland

ANNONS

Finland kommer att få NHL-förstärkning till VM i Tjeckien om några veckor.
Både Mikael Granlund och Jesse Puljujärvi är klara för VM-spel med finska landslaget. 

Om nästan exakt tre veckor släpps pucken för Hockey-VM i Tjeckien och Finland ställs då mot värdnationen direkt i premiären. 

Nu står det klart att Finland också får med sig två NHL-stjärnor till mästerskapet. Det finska landslaget bekräftar nämligen att både Mikael Granlund och Jesse Puljujärvi har tackat ja till att ansluta till truppen och spela VM. 

Mikael Granlund hade en riktigt stark säsong i San Jose Sharks där han var lagets bästa spelare och vann interna poängligan överlägset före svenske William Eklund. Granlund gjorde 60 poäng på 69 matcher vilket var femte bäst bland finska spelare på VM. 

Detta blir 32-åringens sjunde (!) VM-turnering och han var senast med och vann VM-guld i Tammerfors 2022. Han vann även VM-guld 2011 samt har spelat OS för Finland.  

– Granlund är naturligtvis ett fantastiskt tillskott till vår laguppställning och det är härligt att ha honom med i turneringen, säger finska landslagets general manager Jere Lehtinen på förbundets hemsida.

Puljujärvis första VM sedan 2017

Jesse Puljujärvi skrev på för Pittsburgh Penguins i januari efter att ha återhämtat sig från en långvarig skada. Han stod sedan för fyra poäng på 22 matcher i NHL och nio poäng på 13 matcher i AHL. 

25-åringen har inte spelat för finska landslaget sedan 2019/20 då han spelade hemma i Kärpät. Han var med och spelade VM med Finland som junior 2017 och detta blir alltså hans andra mästerskap. Puljujärvi ska ansluta till landslaget redan inför Betano Hockey Games som spelas i Tjeckien kring månadsskiftet. 

– Det är fint att Puljujärvi tog chansen och kommer att visa vad han går för i VM, säger Lehtinen. 

Finland spelar nästa vecka två matcher mot Tre Kronor i Linköping innan de reser ner till Tjeckien för Betano Hockey Games och sedermera även VM.


TV: Experternas drömspelare till VM

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL