Jacob Markström.
Foto: Sergei Belski-USA TODAY Sports
NHL

Jacob Markströms svar om framtiden: “Vet inte vad som händer”

ANNONS

Calgary Flames säsong är slut och det är nu oklart vad som händer med svenske toppmålvakten Jacob Markström.
Han själv är då också osäker kring vad som väntar honom nästa säsong. 
– Jag vet inte vad som händer, säger Markström. 

För andra säsongen i rad så missar Calgary Flames slutspel och det blev en annorlunda säsong för klubben som sålde av spelare som Nikita Zadorov, Elias Lindholm, Chris Tanev och Noah Hanifin mitt under säsongen. 

Någon som dock blev kvar var Jacob Markström trots intensiva rykten om att han också var på väg bort. 

Nu förväntas dock den svenske stjärnmålvakten att i stället trejdas bort inför nästa säsong – och han själv menar att han inte vet hur det blir. 

– Jag vet inte vad som händer. Det enda jag vet och vad jag säger hela tiden är att jag älskar att vinna hockeymatcher. Jag vet att alla här inne också vill vinna hockeymatcher. Det är väl det som jag tänker på just nu, säger Markström på sin exit-intervju med media efter säsongens slut. 

Markström kopplades framför allt ihop med New Jersey Devils och det uppgavs att parterna nästan till och med var överens om en bytesaffär. Men det blev inget i slutändan. Svensken vill dock inte bekräfta om han var nära en flytt till Devils. 

– Jag vet inte, jag läser bara vad som skrivs. Jag kommer inte gå in på detaljer här framför kamerorna. Vad vi pratade om stannar mellan oss. Jag kommer inte att dela med mig av privata diskussioner som var mellan mig och ledningen.

Markström förklarar kritiken: “Hade kunnat undvikas”

Jacob Markström uttryckte under säsongen frustration över hur situationen hanterats och riktade bland annat kritik mot klubbledningen i Flames. Nu förklarar han mer i detalj vad han inte gillade med hur ledningen hanterade situationen. 

– Jag är här nu så allt surr hade ju inte behövt hända. Allt snack och allt som pågick under säsongen, det började redan i starten av säsongen ända fram till deadlinedagen… Allt det hade kunnat undvikas så att jag bara kunde fokusera på ishockeyn. Det hade jag uppskattat, eftersom jag fortfarande är här. Jag hade bara velat kunna fokusera på laget och att försöka spela så bra jag kan utan några distraktioner. Det var främst det jag kände.

Enligt Markström så samlade han också spelargruppen dagen efter sitt uttalande för att förklara sina kommentarer. 

– Jag ville att de skulle veta allting dom har hänt och hur jag har känt samt vad jag menade med vad jag sade. Jag älskar varje spelare i det här laget och jag älskar tränarna också. Det här är mitt hem och har varit det i fyra år. Jag har bildat fantastiska relationer här och känner en stolthet över vem jag är som person.


TV: Markströms tillvaro i Calgary Flames

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games