Hugo Pettersson.
Landslag

Hugo Pettersson tvåmålsskytt i Juniorkronornas seger

Juniorkronorna revanscherar sig efter att ha inlett med dubbla förluster i veckans turnering.
Sverige vinner med 2-1 över Tjeckien under lördagen efter att Hugo Pettersson gjort båda målen.

Under veckan spelar Juniorkronorna turnering nere i slovakiska Poprad men de svenska U19-killarna har då fått en svag start. De inledde nämligen med en 2-1-förlust mot Finland efter övertid och följde upp det med en 3-2-förlust mot Schweiz i går.

Men under lördagen så kunde Sverige ta sin första seger då de revanscherade sig efter förlusten och vann med 2-1 över Tjeckien.

Det var i slutet av den första perioden som Juniorkronorna, bestående av killar födda 2005, kunde vinna matchen. Sverige fick spela powerplay och det ledde också till att de blågula kunde ta ledningen i matchen.

Hugo Pettersson sköt båda målen i vinsten

Rögles Felix Nilsson och Djurgårdens Arvid Bergström passade fram och tillbaka innan Bergström spelade över till HV71:s Hugo Pettersson som dunkade in ett direktskott bakom den tjeckiska målvakten med fem minuter kvar av perioden.

Bara tre minuter senare kom även 2-0 – och det var återigen Pettersson som var i farten. Örebros Svante Sjödin hade pucken bakom målet och lade in den framför mål där Pettersson dök upp och gjorde sitt andra mål i matchen.

Det räckte också till seger. Tjeckien gjorde visserligen ett reduceringsmål i tredje perioden men närmare än så kom inte tjeckerna utan Sverige kunde vinna matchen med 2-1.

Melker Thelin, till vardags i Björklöven, vaktade det svenska målet och räddade 23 av 24 skott i vinsten.

Juniorkronorna avslutar turneringen under morgondagen då de ställs mot värdnationen Slovakien.

Tjeckien – Sverige 1–2 (0-2,0-0,1-0)

Tjeckien: Matej Mastalirsky.
Sverige: Hugo Pettersson 2.

TV: Connor Bedards snyggaste mål 2023/24