Hanna Sköld avslutar karriären.
Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån
SDHL

Hanna Sköld avslutar hockeykarriären

ANNONS

Det blir ingen återkomst till isen för Hanna Sköld. Efter att ha tagit ett uppehåll under säsongen 2023/24 för att bli mamma bekräftar 26-åringen för hockeysverige.se att hon nu lägger skridskorna på hyllan.
– Det känns som att tiden inte finns för att spela på den nivån just nu, säger Sköld.

Hanna Sköld har spelat tio säsonger i Riksserien/SDHL för Leksand. Totalt har det blivit 69 mål och 133 poäng på 271 matcher. Dessutom har den Skogsbofostrade 26-åringen spelat ett VM och två U18-VM. 

Inför säsongen 2023/24 valde Sköld att ta ett uppehåll från hockeyn för att bli mamma. Nu kan hockeysverige.se berätta att det inte kommer bli någon fortsättning för henne i Leksand eller SDHL. 

– Det stämmer. Det känns som att tiden inte finns för att spela på den nivån just nu. Jag känner att jag vill vara med Leo (sonen) så mycket som möjligt nu när han är liten. Sedan får vi se om jag spelar mer för skoj på lägre nivå eller hur det blir längre fram, säger Hanna Sköld till hockeysverige.se. 

Leksand tog sig efter mycket möda till kvartsfinal förra säsongen, men har redan nu tappat fyra spelare inför kommande säsong i form av Nathalie Lidman, Aino Karppinen, Tatum Amy och Autumn MacDougall.

Säsongen innan tappade klubben bland andra Ida Karlsson, Tuva Kandell, Wilma Johansson, Amanda Johansson, Annie Silén, Hana Haasova, Lisa Östman, Noemi Ryhner och Agnez Svensson. Dessutom är det i skrivande stund oklart om det blir en fortsättning i Leksand för Matilda af Bjur och Ellen Jonsson


TV: Senaste nytt om Landeskogs status

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games