Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Nikita Kutjerov når 100 assist: "Speciellt ögonblick"

ANNONS

Nikita Kutjerov har skyfflat in poäng för Tampa Bay Lightning. I natt avrundade poängkungen grundserien med att nå den magiska noteringen som bara fem spelare lyckats med tidigare – att göra 100 assist under en och samma säsong.
– Det är ett speciellt ögonblick, säger Kutjerov till NHL.com.

I natt skrev Nikita Kutjerov in sig i ett minst sagt exklusivt sällskap.

Efter att ha skottfintat i numerärt överläge lade den ryske superstjärnan pucken över till Brayden Point, som i sin tur överlistade Martin Jones och satte 4–1-målet för Tampa Bay. Därmed noterades Kutjerov för sin 100:e assist den här säsongen – och blev den femte spelaren någonsin att nå den magiska noteringen under en och samma säsong.

– Det är ett speciellt ögonblick. Jag vill tacka mina lagkamrater och ledarstaben för att ha gett mig chansen att lyckas. Jag har haft turen att spela med bra spelare. Point har gjort många mål från den där positionen, så jag kunde inte vara gladare med den assisten, säger Kutjerov till NHL.com.

Går mot poängligasegern

Totalt har Kutjerov samlat på sig 144 poäng på 81 matcher den här säsongen och toppar poängligan med sex poäng ned till tvåan Nathan MacKinnon, som spelar sin sista grundseriematch mot Edmonton under natten till fredag, svensk tid.

Kutjerov gör Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Bobby Orr samt Connor McDavid, som tidigare i veckan nådde den mäktiga noteringen, sällskap på listan bland spelare som gjort 100 assist eller fler under en och samma säsong.

– Du vet aldrig hur många chanser du får att nå en sådan notering. Det finns en spelare genom tiderna som gjort det vid flera tillfällen (Gretzky med elva stycken), men därefter är det inte många. Det visar hur svårt det är. Det är en anmärkningsvärd bedrift och det är häftigt att två av spelarna lyckas göra det under denna säsong, säger Tampas tränare Jon Cooper.

Matthews missar 70-målsnoteringen

Tampa Bay vann matchen med 6–4, där Torontos superstjärna Auston Matthews lämnade matchen mållös och därmed gick miste om att nå 70-målsnoteringen den här säsongen.

– Det var inte menat. Det hade varit roligt att lyckas för mina lagkamrater, klubben och fansen. Det betyder mycket, men det är nu vi vill ha våra framgångar – i slutspelet. Nu ska vi ta nästa steg och nu vänder vi blad, säger Matthews.

William Nylander noterades för en assist i matchen och landade därmed in på 98 poäng (40+58) på 82 grundseriematcher för Toronto denna säsong, som i första rundan av slutspelet kommer att ställas mot Boston. Tampa Bay, å sin sida, ställs mot fjolårsfinalisten Florida.

Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs 6–4 (2–1, 3–0, 1–3)
Tampa Bay: Nicholas Paul (24), Nikita Kutjerov (44), Anthony Duclair (24), Brayden Point (46), Brandon Hagel (26), Tanner Jeannot (7).
Toronto: Ryan Reaves (4), T.J. Brodie (1), Pontus Holmberg (7), John Tavares (29).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games