FRÖLUNDA - SKELLEFTEÅ
SM-slutspelet

Frölunda tvingar fram en match sju

Frölunda och Skellefteå går till sju matcher. Det står klart efter att Frölunda vann match sex med på hemmaplan med 3-1.

När Skellefteå gick ifrån till 3-1 i matcher hade man ena benet i SM-finalen. Men nu har man tappat försprånget. Efter att ha först förlorat match fem på hemmaplan efter övertid föll man nu även i Göteborg i match sex.

Det blev en utvisningskavalkad där ett matchstraff till Andreas Johnson kom efter bara fyra minuters spel. Och bara i den första perioden hade vi 33 utvisningsminuter, men inga mål.

Båda lagen hade nämligen svårt att utnyttja sina powerplay. Fram tills i slutet på den andra perioden.

Den heta David Edstrom blev då lämnad i slottet och en fin passning av Max Friberg senare hade 18-åringen tryckt upp den i krysset bakom Linus Söderström till 1-0 i matchen. En ledning som Frölunda tog med sig in i den tredje perioden.

Jere Innala satte spiken i kistan

Där kom en relativt snabb kvittering av Skellefteå när Jonathan Johnson hittade nät. Det tog dock bara två minuter innan hemmalaget var tillbaka i ledningen igen. Max Friberg, som var en gigant på planen, återgav ledningen till Frölunda.

Skellefteå var tvungna att jaga igen, och fick chansen i powerplay med fem minuter kvar. Någon utdelning kom dock aldrig.

Istället fick Jere Innala chansen i ett friläge, och gjorde inga misstag. Finländaren satte dit 3-1 med sitt tionde slutspelsmål och satte därmed spiken i kistan.

Nu väntar en match sju uppe i Skellefteå på torsdag, där vinnaren går till en SM-final mot Rögle.

TV: Jakob Silfverberg hyllas i Anaheim