IK Oskarshamn förlorade mot Björklöven

Seger utan betydelse för Björklöven

Björklöven var klart för avancemang redan före matchen borta mot Oskarshamn. Därför spelade resultatet i matchen, som Björklöven vann med 4-2 (2-1, 0-0, 2-1), inte någon roll.

Björklövens tränare Elias Keuter tyckte så här om matchen:

– En ganska sömnig tillställning med två lag som egentligen inte har något att spela för. Tycker vi ändå inleder bra och får utdelning direkt. Tycker ändå vi för matchbilden och har stunder vi blixtrar till. Men skönt med seger och chansen att sluta första i serien.

Segern var Björklövens sjätte på de senaste sju matcherna.

Gästerna Björklöven startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 26 sekunder slog Axel Blom till på pass av Liam Normann och Rasmus Hedkvist.

Oskarshamn kvitterade till 1-1 efter 8.02, när Nace Langus hittade rätt assisterad av Gustav Hjärtberg.

Björklöven tog ledningen på nytt efter 11.20, när Evin Andersson slog till framspelad av Benjamin Dahlén och Filip Jonsson.

Andra perioden blev mållös. Björklöven gjorde 1-3, återigen genom Evin Andersson efter 11.29 i tredje perioden och tog ett rejält grepp om matchen.

Oskarshamn reducerade dock till 2-3 genom Karlis Flugins när bara två minuter återstod att spela, och gjorde matchen spännande in i slutet.

Björklöven kunde dock avgöra till 2-4 med 31 sekunder kvar av matchen genom Evin Andersson.

Evin Andersson gjorde tre mål för Björklöven.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Oskarshamn på fjärde plats och Björklöven i serieledning.