SM-slutspelet

Rögles galna slutspel fortsätter – sveper Växjö

ANNONS

Det går inte att stoppa Rögle just nu. Efter att ha svept seriesegrarna Färjestad upprepade man nu bedriften mot serietvåan Växjö. I match fyra på hemmaplan vände man 0-2 till 4-2.

Växjö hade enkla förutsättningar inför match fyra mot Rögle. Vid vinst går serien vidare till en match fem på hemmaplan, vid förlust blir det tidigt sommarlov.

Då visade de regerande mästarna att man inte har gett upp än.

I ett ruskigt tryck gick Växjö ifrån till 2-0 i den första perioden. Målen gjordes av Brian Cooper och Manuel Ågren. Där smålänningarna också hade betydligt fler chanser att utöka ledningen.

I den andra perioden kom Rögle istället in i matchen. Likt en fästing är det omöjligt att skaka av sig detta Rögle. Hemmalaget fick in 2-1 när Adam Tambellini blev serverad ett öppet mål av Adam Engström. Ett mål som fick arenan att vakna en del också.

Säkrade finalplatsen

När man då fick chansen i powerplay i den tredje perioden var det aldrig något snack om saken. Simon Ryfors stötte in 2-2 och helt plötsligt var Rögle tillbaka i det här igen.

Och då gick det heller inte att stoppa skåningarna.

När man fick chansen igen i powerplay slog Daniel Zaar till och gav hemmalaget ledningen med 3-2. När Växjö sedan skulle jobba för en kvittering drog Eric Martinsson på sig ett matchstraff för slashing. 

Efter att Växjö dödade av den utvisningen var det bara drygt tre minuter kvar av matchen. Man valde då att plocka Emil Larmi men någon kvittering kom aldrig. Istället stängde Daniel Zaar 4-2 i tom kasse och säkrade finalplatsen.  


TV: Får landslagsdebutera - i U18-VM

Du kanske även vill läsa:
Fick matchstraff – i prekära läget: "Det är oförsvarbart"
Fick matchstraff – i prekära läget: "Det är oförsvarbart"
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games