Tommy Samuelsson.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Tommy Samuelssons lugnande ord: "Ett gäng spelare klara"

ANNONS

Trots succésäsongen är det stor spelaromsättning i Nybro.
Nu ger Tommy Samuelsson lugnande ord till supportrarna. 
– Jag är inte orolig alls, säger han på klubbens hemsida.

Nybro Vikings laddar om efter uttåget ur kvartsfinalen mot Brynäs och har redan börjat med vad som endast kan beskrivas som en utrensning i truppen. Spelare har slutat och lämnat, kontrakt har brutits och lagkaptenen tagit avsked. Något som skapar oro bland supportrarna. 

– Vissa kommer alltså att lämna för att de känner sig manade att ta sig an större utmaningar, andra har varit här i några år och vill prova något nytt, för någon handlar det om familjesituation. Och på vissa positioner har vi själva velat göra en förändring. Det är komplext och vi får inte behålla så många som vi hade önskat, så är det, säger Tommy Samuelssonklubbens hemsida i en uppdatering.

"Ett gäng spelare klara"

Tränarprofilen menar att han inte är orolig och kommer även med en hint om att nyförvärv inom kort ska presenteras - trots att Mikael Aaro ännu inte landat i Nybro.

– Nej, nej. Jag har varit med så länge att jag vet att ingen är oersättlig. Sedan gör det naturligtvis ont att inte få behålla spelare man vill behålla. Jag vet att vi kommer ställa ett lag på isen i augusti som kommer att ha förutsättningarna att nå våra målsättningar. Så jag är inte orolig alls, säger han och fortsätter:
– Vi är ungefär där jag förväntade mig att vara så här ett par veckor efter att säsongen tog slut. Vi har ett gäng spelare klara till nästkommande säsong och dialog med ytterligare några stycken. Det känns bra. Det är väldigt tidigt ännu, säger Samuelsson.

Nybro gjorde en succéartad säsong som nykomlingen i Hockeyallsvenskan 2023/24. Efter en åttonde plats i serien och en kvartsfinalserie mot Brynäs bygger man nu om och tvingas hantera att större klubbar fått upp ögonen för de spelare som presterande på en hög nivå.


TV: Mattias Ekholm sänker Mikko Rantanen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games