Andreas Molinder.
Foto: Pär Olert/Bildbyrån
Nyhet

Andreas Molinder blir tränare för Timrås J20-lag

ANNONS

Andreas Molinder blir inte kvar i Timrås bås till nästa säsong när Olli Jokinen blir huvudtränare. 
I stället får 37-åringen en ny roll då han nu i stället blir tränare för klubbens J20-lag.
– Vi ser att Andreas är en person för framtiden i Timrå IK, säger sportchef Kimmo Kapanen.

Efter att ha avslutat spelarkarriären 2019 så klev Andreas Molinder sedan tillbaka in i Timrå som spelarutvecklare. Men inför kvalet 2022 så fick han kliva in i båset som assisterande tränare bredvid “Ante” Karlsson

Molinder behöll sedan den rollen och har varit assisterande tränare för Timrå IK i SHL de två senaste åren. Men när Olli Jokinen nu tar över som huvudtränare så blir 37-åringen inte kvar i SHL-båset. 

Men Molinder blir kvar i Timrå. På sin hemsida meddelar klubben att han i stället tar över som tränare för J20-laget. 

– Vi ser att Andreas är en person för framtiden i Timrå IK och att han har egenskaperna att koppla samman våra juniorspelare tillsammans med herrlaget för att förstärka arbetet kring utvecklingen av vårt Timrå IK-DNA, säger sportchef Kimmo Kapanen.

Andreas Molinder hade en gedigen spelarkarriär där han spelade totalt 386 matcher i Elitserien/SHL för MoDo, Linköping och Timrå. Han gjorde även 213 matcher i HockeyAllsvenskan med Timrå där han var lagkapten säsongen 2016/17. På meritlistan har han ett SM-guld med MoDo 2017 och han var även med och spelade upp Timrå till SHL 2018. 

Den här säsongen kom Timrå sist i J20 Nationell Norra med 20 poäng på 27 omgångar men sedan kom de åtta i fortsättningsserien och undvek därför att hamna i kvalserien.


TV: Summering av Timrås säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL