Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

New York Rangers tangerar klubbrekordet

ANNONS

Grundseien 2023/24 har varit en succé för New York Rangers. När klassikerlaget i natt besegrade Montréal med 5–2 tangerade man klubbrekordet för flest antal segrar under en och samma säsong.

53 matcher.

Så många av de 78 matcher som laget spelat under säsongen har New York Rangers vunnit, efter att man i nattens klassikermöte med Montréal Canadiens besegrat “Habs” med 5–2.

Därmed tangerar Rangers sitt klubbrekord för flest antal segrar under en och samma säsong och har nu fyra matcher att slå sitt tidigare rekord.

– Som jag har sagt tidigare: Gör man saker tillräckligt bra under tillräckligt lång tid så börjar man checka av boxar i takt med lagets framgång, säger tränaren Peter Laviolette till NHL.com.

Tre poäng av Zibanejad

Mika Zibanejad stod för två av Rangers mål i 5–2-segern och hade även en assist i matcen. Han har nu producerat 26 mål och 68 poäng på 77 matcher den här säsongen.

Matchens stora förgrundsfigur var emellertid Artemij Panarin som lämnade matchen med fyra poäng (1+3). Stjärnryssen har nu gjort 21 poäng på sina nio senaste matcher och har totalt producerat 115 poäng på 78 matcher.

– Hans siffror över de senaste sju, åtta åren är helt otroliga. Han är säkerligen bland de åtta bästa när det kommer till produktion (femma sedan 2016/17). Han är så konsekvent. Den här säsongen har han inte bara haft tur, det har varit en riktigt bra säsong, säger Laviolette.

Kan vinna Presidents' Trophy

Med fyra matcher kvar av grundserien toppar Rangers alltjämt den totala NHL-tabellen tre poäng före Dallas Stars, som i natt besegrade Colorado Avalanche med 7–4 efter ett målkalas i Denver. Senast Rangers vann Presidents' Trophy var säsongen 2014/15.

– Killarna har koll på allt som händer runtomkring oss, men vi pratar inte om det. Det lovar jag. Vi pratar om att spela på rätt sätt, ta två poäng och vinna hockeymatcher. Det är vad vi fokuserar på, säger Laviolette.

New York Rangers – Montréal Canadiens 5–2 (0–1, 1–0, 4–1)
New York: Mika Zibanejad 2 (26), Chrisk Kreider (38), Artemij Panarin (46), Alexis Lafrenière (27).
Montréal: Cole Caufield (24), Alex Newhook (13).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL