Adam Persson lämnar Nybro.
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Lagkaptenen Adam Persson lämnar Nybro: "Adam vill annat"

ANNONS

Adam Persson lämnar Nybro. Lagkaptenen har bestämt sig för att gå skilda vägar med klubben.
– Nybro Vikings hade gärna sett Adam i föreningen ännu ett år och det var vår intention när vi startade vår dialog. Men Adam själv vill annat, säger klubbdirektör Kim Ahlqvist.

Adam Persson kom till Nybro från Smålandsrivalen Kalmar år 2020. Efter fyra år i klubben, med avancemanget till HockeyAllsvenskan som en höjdpunkt, lämnar Persson nu klubben.

– Fyra säsonger som jag kommer att minnas med stor glädje och stolthet. Det har varit fantastiska år där alla säsonger har haft sin charm, men avancemanget till HockeyAllsvenskan kittlar ju lite extra såklart, säger han.

Adam Persson väljer att lämna Nybro

Nybro skriver på sin hemsida att de ville behålla Persson, som de två senaste åren varit lagkapten.

– Nybro Vikings hade gärna sett Adam i föreningen ännu ett år och det var vår intention när vi startade vår dialog. Men Adam själv vill annat och då kan vi endast lyckönska honom i hans fortsatta karriär. Adam är och kommer för alltid vara en av de riktigt stora hjältarna som tog oss tillbaka till HockeyAllsvenskan, säger klubbdirektören Kim Ahlqvist.

Persson gjorde den gångna säsongen 15 poäng (8+7) på 46 matcher i HockeyAllsvenskan, och 1+1 på sex matcher i slutspelet.

Någon ny klubbadress är ännu inte officiell.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL