Frölunda förlorade mot Färjestads BK
J18 Nationell

Färjestad starkast – avgjorde i förlängningen mot Frölunda

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Färjestad avgöra den jämna matchen borta mot Frölunda i J18 Kvartsfinal herr. Slutresultatet blev 4-5 (2-1, 2-3, 0-0, 0-1). Elias Eriksson blev matchhjälte för Färjestad med sitt mål med bara 51 sekunder kvar i förlängningen.

Frölunda hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.00 genom Viktor Nörringer, och gick upp till 2-0 innan Färjestad svarade.

I periodpausen hade Frölunda ledningen med 3-1. Efter 4.59 i andra perioden slog Teodor Friberg till, och reducerade åt Färjestad.

Frölundas Axel Bröngel-Larsson gjorde 4-2 efter 8.16 framspelad av Ivar Stenberg.

Färjestads Ludvig Lafton gjorde 4-3 efter 12.40 på pass av Filip Holgersson.

Joakim Engholm gjorde dessutom 4-4 efter 13.46 på pass av Elias Eriksson.

I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I förlängningen tog det 8.09 innan Färjestad också avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Elias Eriksson, framspelad av Teodor Friberg.

Frölundas Ivar Stenberg hade tre assists.

När lagen senast möttes blev det seger för Frölunda med 6-3.