SKELLEFTEÅ – FRÖLUNDA
Jonathan Johnson och Malte Strömwall.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Frölunda föll efter Skellefteås snabba replik: "Får inte hända"

ANNONS

Från 2–2 till 5–2 på bara några minuter.
Sedan säkrade Skellefteå första semifinalsegern mot Frölunda. 
– Vi kommer ut starkt och gör 2–2. Sen rinner det iväg. Det får inte hända. säger Frölundas Malte Strömwall till TV4.

Ett lag med över en veckas vila och ett lag med en matchs ju i benen. Det var förutsättningarna inför första semifinalmötet mellan Skellefteå och Frölunda - och kanske var det just detta som syntes. Efter både en drömstart och en snabb upphämtning tog man segern i rond med 5–2.

Drömstarten: “Vilken delikatess”

Hemmalaget från Västerbotten fick en rejäl drömstart. Redan efter dryga två minuter dansade Jonathan Johnson förbi Isac Born och smällde in 1–0-pucken. 

– Vilken delikatess från Jonathan Johnson. Den där lilla rörelsen när han hoppar på insidan av Born, det är till och med mer läckert än avslutet. Vilken start från Skellefteå, säger experten Sanny. Lindström i TV4.

Inte nöjd: “Vi har någon nivå till”

Anstormningen var dock inte slut där. Stolpen Frölunda från 0–2 kort efter 0–1 och därefter trillade till slut även 2–0 in. Den gånger var det Linus Lindström som styrde in pucken efter ett snabbt skott från Elias Salomonsson

Strax innan första pausen var Skellefteå även nära 3–0, men ändå var det inte helt nöjda miner i hemmalaget.

– Jo lite ringrostiga tycker jag ändå. Vi överåker vissa situationer. Vi kör mer än tänker, säger Jonathan Johnson till TV4 och fortsätter:
– Det är självklart viktigt för oss att få den starten, framförallt när vi varit lediga ett bra tag, men jag tycker vi har någon nivå till. 

Strömwalls besvikelse: “Får inte hända”

Frölunda ryckte upp sig tidigt i andra och Malte Strömwall kom till friläge efter friläge. Till slut hittade stjärnan nätet, då till 2–2. Ändå kunde Göteborgarna inte bita sig fast. Rickard Hugg återtog ledningen åt Skellefteå innan både 4–2 och 5–2 kom för hemmalaget.

– Mycket mål i perioden. Vi kommer ut starkt och gör 2–2. Sen rinner det iväg. Det får inte hända, säger Malte Strömwall till TV4 och fortsätter om sitt mål:
– Man har ju bränt lite lägen, så det är klart det är skönt. Max och Eddie gör ett riktigt bra förarbete, så det var bara att klippa till. 

Efter den totala urladdningen i den andra perioden fick publiken i Skellefteå se en lite mer målfattig avslutning. Chanser uppstod åt båda håll, men 


TV: Summering av Linköpings säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL