Malmö förlorade mot IK Oskarshamn
J20 Nationell

Seger för Oskarshamn J20 mot Malmö

Oskarshamn vann med 5-2 (1-1, 2-1, 2-0) i kvalserie till J20 nationell herr borta mot Malmö på fredagen.

Därmed slutade sviten vid fyra förluster i rad för Oskarshamn.

Första perioden var jämn. Oskarshamn inledde bäst och tog ledningen genom Nace Langus efter 18.07, men Malmö kvitterade genom Adrien Bartovic i slutet av perioden. Malmö gjorde också 2-1 efter 11.25 i andra perioden när Anton Berg slog till på pass av Noah Schalin och Wille Magnertoft.

Oskarshamns Calle Karlsson gjorde 2-2 efter 14.30 framspelad av Liam Svensson och Joel Jonsson.

Liam Svensson gjorde dessutom 2-3 efter 15.59 på pass av Joel Jonsson och Alexander Petersson.

Fem assist av Joel Jonsson

Även i tredje perioden var det bortalaget som var vassast och gick från 2-3 till 2-5 genom mål av Nace Langus och Liam Svensson och avgjorde matchen.

Oskarshamns Joel Jonsson hade fem assists och Liam Svensson gjorde två mål och ett assist.

Det här betyder att Malmö är i fortsatt serieledning, med 12 poäng efter sju matcher, och Oskarshamn på fjärde plats med sju poäng.

Malmö tar sig an Björklöven i nästa match hemma torsdag 11 april 18.00. Oskarshamn möter Björklöven hemma lördag 13 april 12.00.