HockeyAllsvenskan

Karlskoga reducerar – efter utvisningskavalkaden

Match tre mellan Brynäs och Karlskoga kan summeras med ett ord: Utvisningar. Totalt utdömdes 36 (!) utvisningsminuter. Till slut vann också Karlskoga med 3-2 efter förlängning.

Det var ett furiöst Karlskoga som kom ut framför ett kokande Nobelhallen. De small hårt i närkamperna och den griniga stämningen från Gävle följde ej förvånande med till Värmland.

Annars präglades matchen av utvisningar som flög åt båda hållen. Där det efter två perioder hade delats ut 18 utvisningar.

I den tredje fick vi matchens första mål när Jack Kopacka hittade rätt. Oskar Kvist gjorde sedan 2-0, men domarna bedömde som en målvaktsinterference och plockade bort målet.

– Vi borde ha haft 2-0. Vi blir inknuffade i målet och sen tycker jag faktiskt inte att vi gör något fel, säger Niklas Gällstedt i Brynäs  till TV4 efter den tredje perioden.

“Har varit überdålig fram tills det där”

Istället kom då 1-1 av Albert Lyckåsen.

– Jag blev ganska chockad själv. Jag har varit überdålig fram tills det där, sade en självkritisk Lyckåsen.

När Miks Indrasis drog på sig en tripping blev det då också början på en dålig trend för Brynäs. För precis när man kom tillbaka i full styrka drog Tyler Vesel på sig en ny utvisning. Anton Rödin var sedan klumpig i mittzonen och gav Karlskoga chansen i fem mot tre. Då slashade Simon Bertilsson av en motståndarklubba framför målet, och det var ett tag spel sex mot tre.

Till slut kom också utdelningen när Hampus Plato dundrade in 2-1.

Albin Eriksson avgjorde

Domarna hade däremot flera utvisningar på hand. Karlskogas Jesper Norbäck åkte på en tvåminutare för en slashing och Brynäs fick då chansen i PP, men något mål kom aldrig.

Istället kom kvitteringen med bara dryga minuten kvar. Damian Clara åkte till bänken och Johannes Kinnvall bombarderade in 2-2. Matchen gick då till en förlängning.

Förlängningen började, tro det eller ej, med att Jordie Benn drog på sig en utvisning. I spel sex mot fem, i väntan på utvisningen, avgjorde då Albin Eriksson.

TV: DIF-fansens tifo inför första semifinalmötet med Mora