Daniel Rahimi och Fredric Andersson kramar om varandra efter uttåget mot Djurgården.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Eran över - Andersson, Wiklund och Rahimi lämnar Björklöven

ANNONS

Det blir ingen fortsättning i Björklöven för Fredric Andersson. 
Under torsdagen tackas kaptenen av i klubben. 
– Björklöven har Fredric Andersson att tacka för mycket, säger Kenttä på klubbens hemsida.

Direkt efter uttåget mot Djurgården berättade den nu 35-årige Fredric Andersson att han vill spela hockey ett år till och att han självklart var öppen för en fortsättning i Björklöven. Nu tackas han av i klubben. 

– En fantastisk ledare som är en stor anledning till Björklövens framgångar den senaste åren. En otroligt omtyckt person som kommer att saknas, både från omklädningsrum och läktare, säger Per Kenttä på sajten.

Wiklund och Rahimi följer kaptenen ut genom dörren

Efter sju säsonger och över 300 grundseriematcher i tröjan är därmed eran över i Umeå. Speciellt i och med att man även meddelar att Alexander Wiklund och Daniel Rahimi gjort sitt i klubben. För “Wiken” kommer detta efter sex säsonger, varav fem som assisterande kapten, och för Rahimi är det ett avsked efter en fyraårig comeback. Även Rahimi var assisterande kapten under den perioden.

– Alexander har varit en av byggstenarna under många säsonger. En härlig karaktär som stått för hårt arbete och alltid gett sitt yttersta för laget. Jag önskar honom varmt lycka till i sin fortsatta karriär, säger Kenttä om Wiklund och fortsätter om Rahimi: 
– Vi är otroligt tacksamma för att han vände hem för att avsluta spelarkarriären i Björklöven. Han har gett professionalism ett ansikte och visat alla i vår organisation vad som krävs för att nå absolut toppnivå.

En publik avtackning för profilerna kommer att ske vid senare tillfälle, skriver klubben.


TV: DIF-fansens tifo inför första semifinalmötet med Mora

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL