Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Dennis Hall besviken på domarna: "Det får inte fortgå"

ANNONS

Dennis Hall och Karlskoga föll i match ett mot Brynäs. En match där det var många tuffa närkamper, och där Karlskoga fick fem utvisningar mot Brynäs två.
– Det börjar bli uppenbart att dom väljer att ta mer billiga utvisningar på oss än dom ”större” lagen, säger tränaren Dennis Hall till KT-kuriren.

Match ett mellan Brynäs och Karlskoga saknade inte rubriker. Det var en tuff och fysisk match där domarna hamnade i fokus. Dels för att man inte tog en utvisning på Jordie Benn när han satte upp klubban mot ansiktet på Viktor Lennartsson.

Och dels för att man tidigt satte ribban väldigt högt.

Efter matchen var Karlskoga också rejält besvikna på domaren. Värmlänningarna kände sig förfördelade och i utvisningsstatistiken hittar vi fem tvåor för Karlskoga och två för Brynäs.

– Jag tror att det handlar om att man är rädd för konsekvenserna. Om vi skulle få utdelning efter en utvisning på en Brynässpelare. Då skulle det bli ett jäkla liv. Jag tycker att domarna måste hantera det på ett bättre sätt. Annars kommer vi till slut bli tvungna till att göra någonting annorlunda. Vad det innebär får vi se, säger Dennis Hall till KT-kuriren.

“Det driver mig till vansinne”

Hall menar att Karlskoga får mindre utvisningar än de stora lagen i serien, och pekar på kvartsfinalen mot Södertälje som bevis för det.

– I matchserien mot Södertälje tror jag det var 17–6 i powerplay. Det är slående och det får inte fortgå. Det driver mig till vansinne. 

Brynäs vann den första matchen med 3-2 efter förlängning. Nästa match i serien spelas i Gävle under onsdagen.


TV: Filip Forsberg om succén - "Blir bättre med åren"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM