Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Jonathan Quick sätter nytt rekord – flest vinster av en amerikansk målvakt

ANNONS

Det var ingen målvaktsmatch i Arizona i natt då New York Rangers vann med hela 8-5. 
Men segern innebar att Jonathan Quick nu har flest vinster någonsin i NHL av en amerikansk målvakt. 
– Det är en skön känsla att få det överstökat, säger Quick om rekordet. 

Det blev en riktig målfest i Mullett Arena under natten. 

Arizona Coyotes och New York Rangers bjöd upp rejält och bjöd på anfallshockey där försvaret kom i andra hand. Det stod 3-3 inför tredje perioden medan stack siffrorna iväg rejält och Rangers vann slutligen med 8-5. 

Även om det inte var någon målvaktsmatch så kom ändå en målvakt stå i fokus. Jonathan Quick vaktade nämligen kassen för Rangers och det var hans 392:a vinst i karriären. 

Han går därmed förbi Ryan Miller och tar över rekordet för flest vinster av en amerikansk målvakt i NHL:s historia. 

– Man gör allt man kan för att inte tänka på det men det finns där i bakhuvudet. Det är en skön känsla att få det överstökat och nu kan man fokusera på vad som är viktigt, att vinna divisionen och vinna konferensen, säger Quick om rekordet och hyllas sedan av lagkamraten Ryan Lindgren
– Det är en ära att spela med honom och en ära att vara en del av den här kvällen. Vi hjälpte honom inte så bra men det är väldigt coolt för honom att ta rekordet, säger Lindgren.

Succématch av tidigare draftettan

Framåt så var detta en stor kväll för tidigare draftettan Alexis Lafrenière. Han fullbordade sitt första hattrick i NHL-karriären och stod även för två assist för totalt fem poäng vinsten. 22-åringen har börjat få ut mer av sin potential den här säsongen då han har gjort 25 mål och 52 poäng på 74 matcher för Rangers den här säsongen. 

– Vilken otroligt karriär Quick har haft. Samtidigt fortsätter Lafrenière spela riktigt bra, fem poäng, tre mål och hans kedja var farlig hela matchen, säger coachen Peter Laviolette

New York Rangers har redan säkrat slutspelsplatsen och slåss nu om att bli grundseriens bästa lag och ta hem Presidents Trophy då de just nu leder hela NHL med 104 poäng, en poäng bättre än Dallas Stars. 

Arizona Coyotes – New York Rangers 5–8 (0-1,3-2,2-5)

Arizona: Matias Maccelli (14), Clayton Keller (32), Nick Bjugstad (21), Lawson Crouse (21), Logan Cooley (17).
New York: Alexis Lafrenière 3 (25), Ryan Lindgren (3), Chris Kreider (35), Zac Jones (2), Barclay Goodrow (2), Artemij Panarin (44).


TV: Höjdpunkter från Philadelphias säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL