Foto: Bildbyrån
Nyhet

Alexander Sandberg klar för HC Dalen

ANNONS

Alexander Sandberg imponerade i HC Dalen under säsongen. Samtidigt var forwarden lagkapten för HV71:s J20. Nu kommer en permanent flytt till Hockeyettan.

Alexander Sandberg har HV71 som moderklubb och var den här säsongen lagkapten för klubbens J20-lag. Innan den här säsongen hade 19-åringen aldrig spelat för en annan klubb.

Men under andra halvan av säsongen var forwarden för det mesta utlånad till just HC Dalen. Där imponerade han också och stod för 17 poäng på 29 matcher, och var en av ligans mest framstående juniorer.

Nu kommer det en permanent flytt till Dalen. Från och med nästa säsong kommer talangen att spela i klubben på heltid.

– Han står för alla de här grejerna som att jobba hårt och går att använda i alla spelformer. Stark på pucken och har en bra blick för spelet. Även varit med och tränat med A-laget några gånger. Han börjar bli mogen och redo för att spela seniorhockey, sade Tom Jankovic i artikelserien “Framtidens stjärnor” tidigare i höstas.

Lillebror Vincent Sandberg (född 2006) gör just nu en liknande resa och är med och konkurrerar om en plats i U18-VM lite på ett hörn. För Alexander Sandberg blev det aldrig något framträdande i A-laget, för denna gången.


TV: Fredrik Söderström om Leksands vinst i fjärde kvartsfinalen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL