Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Djurgården klara för semifinal - efter drömstart

ANNONS

3–1 i matcher och en semifinal säkrad vid seger. 
Då fick Djurgården en riktig drömstart och säkrade 4–3 mot Björklöven.
– Det blev som fösta matchen… säger Malte Sjögren till TV4.

Det tog endast 20 sekunder innan pucken var i nät för Djurgården. Axel Andersson tryckte in sitt tredje mål på fem matcher mot Björklöven och gav stockholmarna en riktig drömstart i jakten på den där fjärde segern och därmed en semifinalplats. 

– Är det inte identiskt från match ett? Det är samma spelare från samma position, säger TV4:s Staffan Kronwall. 

Men det var inte över där. Fem minuter senare var backen återigen inblandad när Marcus Krüger tryckte in 2–0 och Hovet fick jubla för andra gången på kort tid. 

Joona Voutilainen som bytts ut efter endast tre minuter i första kvartsfinalmötet mellan laget, hade återigen fått en mardrömsstart när han kastats in mellan stolparna. Denna gång fanns dock inte Niklas Svedberg tillgänglig på bänken. Den endast 18-årige Melker Thelin satt därmed kvar där och såg på när 1–2-reduceringen kom från Malte Sjögren.

– Det blev som fösta matchen då de fick maximal utdelning. Sen tycker jag vi kontrollerar det bra. Vi blir lite tillbakapressade i slutet igen. Vi får ändra på lite detaljer och komma ut starkare, säger Sjögren till TV4 och fortsätter om lyftet efter målet:
– För mig höjs det. Jag hoppas det höjdes för alla andra. Det är upp till alla att göra sina jobb. Ett mål är ingenting. Det är bara att njuta och ha kul så kommer vi vända.

Djurgården semifinalklara

Endast 26 sekunder in i andra perioden kom även kvitteringen för bortalaget. Dock höll den inte länge. Knappa två minuter senare hade Daniel Glad gjort 3–2 och ett powerplay senare kom även 4–2 för Djurgården genom Olle Liss.

Den ledningen höll sig hela vägen in till sista minuterna i matchen då Björklöven reducerade genom Scott Pooley, men det räckte inte. Djurgården vann matchen med 4–3 och därmed även matchserien med 4–1. Platsen i semifinal av det allsvenska slutspelet är därmed säkrad.


TV: Veckans snyggaste räddningar av NHL-svenskar

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL