Tim Juel hoppade in i Östersund.
Foto: Aron Broman/Bildbyrån & TV4/Skärmdump
HockeyAllsvenskan

Tim Juel blev hjälte direkt efter lånet till Östersund

ANNONS

För några dagar sedan var Tim Juel med Timrå i SM-slutspelet – men nu hade han kallats in till HA-kvalet av Östersund. 
Juel gjorde då en bra match och räddade 21 av 22 skott för att hjälpa Östersund att ta ett nytt steg mot en fortsättning i HockeyAllsvenskan. 

Innan transferfönstret stängde i februari så dubbelregistrerades Tim Juel hos sin tidigare klubb Östersunds IK vilket innebar att han skulle kunna förstärka klubben efter att Timrås säsong i SHL tog slut. 

I lördags åkte då Timrå ut i åttondelsfinalen mot Rögle efter att ha förlorat två raka matcher. Juel satt på bänken för båda de matcherna och fick alltså se laget åka ut ur SM-slutspelet. 

Tidigare i veckan meddelade då Östersund att de plockar in Juel från Timrå och han ansluter därmed på lån till ÖIK mitt i ödeskvalet mot Västervik

Det stod 2-2 i matcher inför kvällens femte match uppe i Jämtland och Östersund valde då att ställa Juel mellan stolparna direkt.

Tim Juel spikade igen – Östersund en seger från säkrat kontrakt

SHL-målvakten stod då för en bra insats i matchen och räddade 21 av 22 skott där Västerviks lagkapten Anton Svensson var ensam om att få hål på Juel. Östersund vann då matchen med 3-1 där Josef Ingman klev fram och sköt segermålet då blott sju minuter återstod av tredje perioden. 

– Det är en bra känsla. Det är klart att man är överlycklig just nu. Det är skönt att få ta tillbaka fördelen, det känns som att vi borde tagit den tidigare tycker jag. Det är skönt att ha det nu så får man fira lite ikväll och sedan är det bara ladda om och vinna nästa, säger Ingman till TV4 efter segern. 

Östersund leder nu serien med 3-2 i matcher och kan säkra allsvenskt kontrakt om de vinner nere i Småland på lördag. Det återstår att se om det är Tim Juel som återigen vaktar kassen i den sjätte kvalmatchen. 

Östersund – Västervik 3–1 (0-0,1-1,2-0) 

Östersund: Henrik Marklund, Josef Ingman, Alexander Anderberg. 
Västervik: Anton Svensson. 

Östersund leder med 3-2 i matcher.


TV: Summering av Timrås säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL