Eskild Bakke Olsen sköt segern till BIK.
Foto: TV4/Skärmdump
HockeyAllsvenskan

Eskild Bakke Olsen hjälte för Karlskoga – Södertälje illa ute i kvartsfinalen

ANNONS

99 minuter och 45 sekunder. 
Sedan sköt Eskild Bakke Olsen 3-2 till Karlskoga som nu leder med 2-0 i matcher mot Södertälje. 
– Det är helt otroligt, det är svårt att beskriva, säger norrmannen till TV4.

Södertälje åkte på en överraskande förlust i första kvartsfinalen mot BIK Karlskoga och tabelltvåan var då pressade att vinna under kvällen för att inte hamna i ett 0-2-underläge inför att serien vänder till Värmland. 

För andra matchen i rad blev det förlängning mellan SSK och BIK. I första matchen avgjorde Karlskoga redan efter två minuter i sudden – men nu tog det betydligt längre innan ett avgörande skulle komma. 

Södertälje tog ledningen i första perioden genom Hampus Harlestam och efter en mållös andra så trillade det in en hel del mål i tredje perioden. Först kvitterade Filip Sveningsson till 1-1 i början innan Filiph Engsund gjorde 2-1 i powerplay. Men det blev inte ett segermål utan med drygt tre minuter kvar kunde Frölundalånet Otto Stenberg kvittera till 2-2 vilket tvingade fram förlängning.

Krävdes en femte period

Det blev en händelserik förlängning där Karlskoga först hade en puck i nät redan efter 18 sekunder men det dömdes bort eftersom Hampus Plato åkte in i SSK-keepern Tomas Sholl i samband med målet och han åkte i stället på en utvisning.

Södertälje tog timeout och var sedan drivande i spelet. Halvvägs in i fjärde perioden drog den tidigare SSK-backen Viktor Lang på sig en utvisning för boarding och Karlskoga skulle spela boxplay. Först åkte tog domarna det större straffet på isen men efter videogranskning sänktes straffet. SSK gjorde inte mål i powerplay utan spelet fortsatte. 

Inga mål resten av perioden innebar att det väntade en femte period för att få fram en vinnare.

Eskild Bakke Olsen avgör i 100:e minuten 

Det blev sedan en period som dominerades av SSK men överlag väldigt chansfattig. Karlskoga hade inte ett enda skott på mål i hela femte perioden – men precis i de sista sekunderna dök ett läge upp. 

Otto Stenberg och Jesper Norbäck spelade fram till Eskild Bakke Olsen som lade in 2-3 med bara 15 sekunder kvar av femte perioden och han avgjorde med BIK:s första skott på mål i femte perioden. Efter nästan 100 minuters spel hade Karlskoga vunnit matchen. 

– Det är helt otroligt. Man har bara kämpat hela sista perioden nu och så får vi ett läge till slut och sätter dit den. Det är svårt att beskriva. Det här är det bästa läget vi kunde haft efter två matcher, säger norrmannen till TV4 efteråt. 

Karlskoga, som pressades till tre matcher i åttondelsfinalen mot nykomlingen Kalmar, har nu ett jättestort övertag gentemot Södertälje. BIK har avgjort i förlängning två matcher i rad och leder nu med 2-0 i matcher inför att serien vänder upp till Värmland för två hemmamatcher för Karlskoga. 

Södertälje – Karlskoga 2–3 2OT (1-0,0-0,1-2,0-0,0-1) 

Södertälje: Hampus Harlestam, Filiph Engsund. 
Karlskoga: Filip Sveningsson, Otto Stenberg, Eskild Bakke Olsen. 

2-0 i matcher till Karlskoga.


TV: Veckans fem snyggaste svenskräddningar enligt nhl.com

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL