Linköping HC vann mot Almtuna
J20 Nationell

Linköping klart för slutspel efter seger mot Almtuna

Tack vare segern på hemmaplan mot Almtuna, 5-2 (2-1, 3-0, 0-1), säkrade Linköping slutspelsplatsen i J20 Nationell forts herr i dag.

Segern var Linköpings femte på de senaste sex matcherna.

Linköping tog ledningen efter 7.15, genom Oscar Emvall framspelad av Oscar Karlsson och Felix Öhrqvist.

Almtuna kvitterade till 1-1 efter 17.04, när Adrian Zetterberg fick träff assisterad av Ville Södergren.

Linköping tog ledningen på nytt efter 17.22, ännu en gång genom Oscar Emvall på pass av Oscar Karlsson och Arvid Westlin.

I andra perioden var Linköping starkast och gick från 2-1 till 5-1 genom mål av Oskar Lisler, Mattias Hävelid och William Nestun. 10.21 in i tredje perioden slog Wilhelm Hasselhuhn till på pass av Filip Ekberg och Jonathan Golding och reducerade för Almtuna. Fler mål än så blev det inte för Almtuna.

Resultaten i sista omgången betyder att Linköping slutar på sjätte plats i tabellen, och Almtuna på sjunde plats. Linköping är klart för slutspel.