Grästorps IK vann mot Bäcken
Montage
HockeyEttan

Grästorps IK vinnare mot Bäcken i hockeyettans kvalserie södra

ANNONS

Grästorps IK vann hemma mot Bäcken i hockeyettans kvalserie södra, med 4-3 (2-0, 2-1, 0-2).

– Starkt av oss att vinna ytterligare en match där vi hade kniven mot strupen. Förutsättningarna var klara innan, det var vinna eller försvinna. Vi klarar trots den pressen av att spela riktigt bra ishockey. Matchen innehöll igentligen allt en bra match ska ha, det var högt tempo, fysiskt spel och väldigt hög kvalitet i de tekniska momenten. Båda lagen bjuder upp till publikvänligt underhållning. Det var vår sista hemmamatch för säsongen och vi vill passa på att tacka för det fina stödet vi haft hela säsongen, tyckte Grästorps IK:s tränare Andreas Appelgren, efter matchen.

Bäckens huvudtränare Emil Bihorac:

– En tuff start på matchen med utvisningar och baklängesmål. Kändes lite som vi var steget efter. Grästorp har 2-0 och vi reducerar, sen utökar Grästorp återigen 2 gånger och leder med 4-1. Kanske inte riktigt speglar andra perioden, men Grästorp är effektiva. I sista jagar vi och lyckades också reducera 2 gånger till 4-3. Tyvärr kommer vi inte längre än så. - Starkt av killarna att ändå ge det chansen till sista minuten. Det tar vi med oss.

Matchen var länge mållös. Grästorps IK ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål på 1.58 i slutet av perioden av Victor Sandström och Simon Niska. Efter 5.39 av perioden kunde Teodor Edhage göra 2-1 för Bäcken.

Grästorps IK gjorde dock två snabba mål i andra perioden och gick från 2-1 till 4-1, målen av Emil Andersson och Rasmus Berntsson, vilket avgjorde matchen. Bäcken reducerade förvisso genom två mål av Joel Benjaminsson, men närmare än 4-3 kom inte Bäcken.

Grästorps IK har sex poäng och Bäcken har nio poäng efter fyra omgångar.

I nästa match möter Grästorps IK Eskilstuna Linden borta och Bäcken möter Pantern hemma. Båda matcherna spelas onsdag 20 mars 19.00.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL