HV 71 förlorade mot Leksand
J20 Nationell

Leksand avgjorde i förlängningen mot HV 71

Leksands väg till seger mot HV 71 borta i J20 Nationell Top 10 herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 8-7 (2-1, 3-5, 2-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Dennis Altörn blev matchhjälte för Leksand med sitt mål med bara 21 sekunder kvar i förlängningen.

Första perioden var jämn. HV 71 inledde bäst och tog ledningen genom Gabriel Eliasson efter 9.26, men Leksand kvitterade genom Noah Wolf. Och Leksand hann också ta ledningen, genom Lucas Lagerberg. I andra perioden var det i stället HV 71 som hade övertaget. Laget vann perioden med 5-3 och ställningen efter två perioder var 6-5.

Leksand hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter tre perioder var 7-7.

I förlängningen tog det 4.39 innan Leksand avgjorde till 7-8. Matchvinnare för bortalaget blev Dennis Altörn.

Colin Sean Lindemann gjorde två mål för Leksand och spelade fram till två mål, Melvin Novotny hade fyra assists och Dennis Altörn stod för tre poäng, varav två mål.

Det här var HV 71:s tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Leksands fjärde uddamålsseger.

Leksand ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan HV 71 är på sjätte plats.

I nästa omgång har HV 71 Rögle borta i Catena Arena, onsdag 13 mars 19.00. Leksand spelar borta mot Brynäs lördag 16 mars 14.00.