Daniel Viksten.
Foto: Bildbyrån
Europa

Klart: Daniel Viksten lämnar Graz

ANNONS

Graz gör stora förändringar i sin trupp efter att laget slutat på jumboplatsen i ICEHL. Johan Pennerborn lämnar uppdraget som huvudtränare samtidigt som tio spelare gjort sitt i klubben – däribland förre SHL-stjärnan Daniel Viksten.

Säsongen 2023/24 blev inte vad Graz hade hoppats på.

Efter att ha avslutat säsongen med elva raka förluster slutade laget på en jumboplats i ICEHL och väljer därför att göra stora förändringar inför nästa säsong. Den svenska ledarstaben med Johan Pennerborn (huvudtränare), Fredrik Hallberg (assisterande tränare) och Henning Sohlberg (assisterande tränare) lämnar klubben – tillsammans med tio importspelare.

Bland importspelarna återfinns bland andra Sverige-bekantingarna Lars Volden, Craig Schira och Taylor Matson. Även Axel Wemmenborn lämnar Graz – likaså den tidigare SHL-stjärnan Daniel Viksten.

Daniel Viksten vann SHL:s skytteliga 2021

Viksten skrev på för Graz inför den här säsongen efter nio raka SHL-säsonger med Örebro och Färjestad. Så sent som 2021 delade Viksten på skytteligasegern i SHL med Simon Ryfors och säsongen 2021/22 spelade Viksten två landskamper med Tre Kronor.

Den här säsongen stod 34-åringen för 14 poäng (8+6) på 27 matcher för Graz. Poängbäst bland svenskarna i laget blev Gustav Bouramman, som i samband med deadlinen för övergångar i februari lämnade klubben för spel i finska KooKoo. Backen stod för 24 poäng på 33 matcher.


TV: Gustav Forslings snyggaste mål 2023/24

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL