Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Chris Tanev sköt sitt första mål efter trejden – bröt lång måltorka

Chris Tanev verkar ha funnit sig till rätta i Dallas. I sin andra match för klubben blev backen målskytt när Dallas bortabesegrade Anaheim med 6–2.

I slutet av februari meddelade Dallas att man via en trelagstrejd trejdat till sig backen Chris Tanev från Calgary Flames. Tanev gjorde direkt sina lagkamrater sällskap på bortaturnén i Kalifornien och debuterade tidigare i veckans målkalas mot San Jose, en match som Stars till slut vann med 7–6 efter övertid.

I natt fick Tanev själv skriva in sig i målprotokollet för första gången i Stars färger. Detta efter att han redan efter en minut och 14 sekunders spel överlistade en skymd John Gibson och prickade in 1–0-målet med ett handledsskott från blålinjen.

Chris Tanev bröt 34 matcher lång måltorka

Målet var Tanevs andra för säsongen och innebar att han bröt en 34 matcher lång måltorka. Senast backveteranen gjorde mål var i en match mot just Dallas i början av december.

Stars vann matchen med 6–2 efter att Roope Hintz noterats för tre poäng i matchen (1+2), vilket innebar att finländaren i och med poängen i nattens segermatch nådde milstolpen 300 poäng i NHL. Nils Lundkvist var en av sju backar ombytta för Dallas i matchen och loggade drygt nio minuters istid i matchen, vilket var minst av Stars spelare.

I Anaheim saknas alltjämt Leo Carlsson, som inte spelat sedan bortamatchen mot San Jose förra veckan. Ingen av lagets svenskar Gustav Lindström, Jakob Silfverberg eller Isac Lundeström skrev in sig i poängprotokollet för Ducks i matchen.

Anaheim Ducks – Dallas Stars 2–6 (0–3, 1–2, 1–1)
Anaheim: Ryan Strome (11), Alex Killorn (11).
Dallas: Chris Tanev (2), Roope Hintz (26), Radek Faksa (5), Jamie Benn (11), Mason Marchment (19), Joe Pavelski (22).