Foto: Bildbyrån & TV4 (Montage)
SHL

HV71 tvingas till kval - efter matchstraffet: "Vi ska vinna"

ANNONS

Trots en stark start gick det inte vägen för HV71. Nu är allt hopp slut. Jönköpingslaget är klara för kval efter matchstraff och 2–4-förlust mot Växjö. 
– Vi ska se till att vinna sista matchen för säsongen, säger Simon Önerud till TV4. 

HV71 hade fått precis den start de önskat. Bottengänget som av allt att döma ser ut att få kvala hade inte gett upp. Man klev ut i första perioden mot de regerande mästarna, Växjö och tog ledningen genom mål i både boxplay och powerplay. Det hela skapade en hel del känslor och till slut rann det även över. 

Signalen för första periodens slut hördes i Vida Arena i Växjö, men spelarna fortsatte att markera mot varandra med fysiskt spel. Bobby Nardella gick dock för långt enligt domarna. HV-backen satte upp klubban i ansiktet på Joachim Blichfeld och fick efter granskning ett matchstraff. 

– Jag såg inte riktigt. Nardella fick väl upp klubban på Blichfelds haka eller vad det var. Han åkte på det så något var väl inte okej i alla fall. Domarna kollade på det så de är nog säkra på sitt beslut, säger Växjös kapten Joel Persson till TV4 och fortsätter om det tunga 0–1-målet man släppte in i sitt egna powerplay: 
– Första minuterna är helt okej. Sen powerplayet är för jävla nonchalant. Riktigt dåligt av mig som ger den till dem som gör mål där. Vi står lite för mycket på hälarna.

Klara för kval efter kollaps: “Börjat förbereda oss”

Därefter föll HV ihop. 2–0-ledningen tappades till slut till hela 2–4 innan sista signalen kom och Simon Önerud fick konstatera att man återigen står inför ett kval för att hålla sig kvar i SHL. Denna gång mot Oskarshamn.

– Vi har väl legat på den här positionen länge. Vi har börjat förbereda oss och tycker att vi har spelat upp oss lite i alla fall de två senaste matcherna. Vi har jobbat mycket med detaljer och slipar. Vi ska se till att vinna sista matchen för säsongen. Det är det enda som betyder något. Vi måste hitta en jäkla go känsla inför, säger Simon Önerud till TV4 efter slutsignal.  


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games