Alexander Hellnemo.
Foto: Bildbyrån & TV4 (Montage)
SHL

Alexander Hellnemo kastades in - och spikade igen i säsongsdebuten

ANNONS

Innan kvällens match i Örebro hade han spelat i fyra (!) olika ligor. 
Då klev Alexander Hellnemo in och spikade igen för Skellefteå - i säsongsdebuten.
– Det har varit en speciell säsong, berättar 20-åringen för TV4 efter 6–0-segern.

Det har varit en lång och krokig väg, men till slut kom säsongsdebuten i SHL för Alexander Hellnemo. 20-årige målvakten tog plats mellan Skellefteås stolpar borta i Örebro - och imponerade direkt. 

Skellefteå klev ifrån i den första perioden genom 1–0 i powerplay och fortsatte sedan att producera offensivt. Hellnemo fick stå relativt ostörd i sin bur och hade endast räddat tio skott när två perioder var spelade. I den tredje blev det dock mer att göra. Trots det stod han emot och höll nollan direkt. För löftet som redan spelat i fyra (!) andra ligor denna säsong var det troligen mycket efterlängtat. 

– De tryckte på oss i tredje, men i första och andra fick jag jobba i lugn och ro, säger Hellnemo till TV4 och fortsätter om säsongen: 
– Det har varit en speciell säsong. Jag har flyttat runt mycket, men jag tycker jag har lärt mig mycket och det är skönt att vara här i Skellefteå nu. Jag känner igen staden, klubben och i princip alla som är här, så det känns bra. 

En puck var inne i nätet mot slutet, men även där hade han “turen” med sig.

– Jag vet faktiskt inte. Den studsade in där någonstans och så blev det lite kaos. Det var skönt att det inte blev mål, säger han till TV4.

Innan detta har Hellnemo hunnit med spel i Rögles J20, Kalmar i Hockeyallsvenskan, Storhamar i Norge och Clemensnäs i HockeyEttan. Allt under denna säsong.

Unge centerns första i SHL

I den andra perioden var det sedan en annan av Västerbottningarnas yngre förmågor som fick kliva fram. Efter Pudas och Granbergs 2–0- och 3–0-mål klev Lukas Vesterlund fram och satte sitt första mål i SHL. 

– Jag försökte slå mig in på mål och det tycker upp en retur. Det är väl bara att försöka få träff på pucken. Roligt att den går in, säger 20-åringen till TV4.

Lukas Vesterlund har fått några minuter tidigare i SHL och står nu noterad för 20 denna säsong. Oftast har det dock varit i en mindre roll precis som i februari då han senast var uppe. 

– Det är såklart roligt. De tar hand om en bra. Det är bara att släppa loss och köra. Det är bara roligt att få chansen, säger han till TV4. 

Skellefteå fortsatte att producera i tredje och gick där ifrån till 6–0. Målen kom från Lindholm och Hugg. Det blev även slutresultatet.


TV: Rasmus Sandin om nya femårskontraktet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games