Lindy Ruff och Travis Green.
Foto: Bildbyrån
NHL

Lindy Ruff sparkas – Travis Green tar över New Jersey Devils

ANNONS

Det fanns höga förväntningar på New Jersey Devils inför nuvarande säsong, efter förra säsongens succé. Men resultaten har uteblivit, och nu sparkas huvudtränaren Lindy Ruff. Hans assisterande tränare Travis Green tar över, meddelar klubben via NHL.com.

Förra säsongen satte New Jersey Devils klubbrekord i grundserien, under Lindy Ruffs ledning. För det blev han nominerad till Jack Adams Award, priset för säsongens bästa tränare. Det ledde också till högt ställda förväntningar på laget inför denna säsongen.

Men en hel del skador och svajigt målvaktsspel har lett till uteblivna resultat. Därför sparkas nu Ruff, det meddelar klubben via sin hemsida.

– Jag håller alla i organisationen högst ansvariga för att fokusera på att vara ett konkurrenskraftigt lag som förväntas vara en ständig utmanare i slutspelet. Tyvärr är vi inte på den nivån nu och jag behövde ta detta beslutet, säger Devils GM Tom Fitzgerald i ett pressmeddelande

Fitzgerald berättar också att det var en väldigt tuff konversation att ha baserat på relationen mellan honom och Ruff. 

– Han var den rätta personen för att utveckla våra unga spelare på isen, och framförallt är han en fantastisk person, säger Fitzgerald i pressmeddelandet. 

Assisterande tränaren tar över

Ruffs assisterande tränare Travis Green tar nu över som interimtränare resten av säsongen. 

– Travis har viktig erfarenhet av att stå bakom bänken på junior-, AHL- och NHL-nivå och vet att det inte finns några genvägar till framgång. Han är en högt kravställande individ som är bekant med gruppen och är laddad för att arbeta för att ta oss tillbaka på rätt väg, säger Fitzgerald i pressmeddelandet.

Det finns kopplingar sedan innan mellan Fitzgerald och Green, som var lagkamrater i New York Islanders, Toronto Maple Leafs och Boston Bruins när de båda spelade.

Travis Green har varit assisterande i Devils sedan i somras. Tidigare har han coachat Vancouver Canucks i fem säsonger, där han tog laget till andra rundan i Stanley Cup-slutspelet 2020.


TV: New Jersey har inte gett upp kampen om Jacob Markström

Den här artikeln handlar om: