Björn Hellkvist.
Bildbyrån
SHL

Björn Hellkvist siktar mot comeback på tränarbänken

ANNONS

Sedan slutet av oktober har Björn Hellkvist varit sjukskriven. Men han är på bättringsvägen och har siktet inställt på en comeback som tränare.
– Det är klart att nu kliar det i fingrarna igen, säger han till Falu-Kuriren

Leksand gick ut med ett pressmeddelande i slutet av oktober att tränaren Björn Hellkvist sjukskrivits på obestämd tid. Det efter ett ingrepp gjorts i augusti mot den Parkinson-sjukdom som Hellkvist levt med under flera år. Till en början blev det mycket bättre efter ingreppet, men sedan blev det snabbt sämre.

Nu berättar Hellkvist att han mår mycket bättre.

– Jag tror att jag är så bra jag kan bli, så för mig är det bra. Jag har inget annat att jämföra med så jag är nöjd. Jag har fått börja om och sätta alla mediciner och jobbat med att bygga upp min fysik och mentalt och sådana grejor, så det har varit bra. Men det är klart att nu kliar det i fingrarna igen, säger han till Falu-Kuriren

“Tror definitivt jag kan uppfylla detta”

Hellkvist berättar att han ska träffa sin läkare i nästa vecka, men att han mår bättre. Nu har han ställt in siktet på en återkomst på tränarbänken.

– Jag har både en tro och en stor förhoppning och min målbild är att jag inte har coachat för sista gången på långa vägar. Det är inte alltid man kan uppfylla de mål man sätter upp, men jag tror definitivt att jag kan uppfylla detta, säger Hellkvist.

Under tiden kollar Hellkvist på så mycket hockey som möjligt, berättar han. Inte bara Leksands matcher, utan andra SHL-lag, matcher i HockeyAllsvenskan och i NHL. Detta för att lära sig av hur andra lag arbetar och för samla på sig erfarenheter.

– Det är sådana grejor som man inte har tid med annars. Sådant har jag försökt med, så att man inte bara pissar bort fem månader, utan att det inte blir något av det också, säger han.

Björn Hellkvist har kontrakt med Leksand över säsongen 2024/25.


TV: Hedberg säker – snart en svensk huvudtränare i NHL

 

 

 

 

Den här artikeln handlar om: