Columbus Blue Jackets vann mot Vegas Golden Knights
Arkivbild

Alex Nylander det stora utropstecknet när Columbus slog Vegas

Columbus besegrade Vegas hemma i NHL med 6-3 (2-2, 1-0, 3-1). Men mycket snack handlade om Alex Nylander – som gjorde ett hattrick för Columbus. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Yegor Chinakhov, Justin Danforth och Erik Gudbranson, målen för Vegas gjordes av William Karlsson, Mason Morelli och Chandler Stephenson.

Columbus tog ledningen efter 6.32, genom Justin Danforth framspelad av Sean Kuraly och Zach Werenski.

Laget ökade också ledningen till 2-0 efter 13.17, när Alex Nylander fick träff på pass av Alexandre Texier och Ivan Provorov.

Efter 17.13 i första perioden slog Mason Morelli till, på pass av Byron Froese och reducerade åt Vegas.

Vegas kvitterade till 2-2 efter 18.01, genom William Karlsson assisterad av Chandler Stephenson och Nicolas Hague.

Efter 17.21 i andra perioden nätade Erik Gudbranson, och gav Columbus ledningen. 3.27 in i tredje perioden nätade Columbus Alex Nylander på nytt på pass av Cole Sillinger och ökade ledningen för Columbus.

10.23 in i perioden slog Chandler Stephenson till framspelad av Shea Theodore och Mike Amadio och reducerade för Vegas. Men mer än så orkade Vegas inte med.

Efter 11.27 slog Yegor Chinakhov till på pass av Kirill Marchenko och Jake Bean och ökade ledningen för Columbus.

Columbus punkterade matchen med ett 6-3-mål med 1.11 kvar att spela återigen genom Alex Nylander assisterad av Alexandre Texier. Det fastställde slutresultatet till 6-3.

Columbus Alex Nylander gjorde tre mål.

Det här betyder att Columbus ligger kvar på åttonde och sista plats i tabellen, och Vegas på tredje plats.

Columbus tar sig an Pittsburgh i nästa match borta onsdag 6 mars 01.00. Vegas möter Vancouver hemma fredag 8 mars 04.00.