Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Vancouver använder budet för att pressa Elias Pettersson

ANNONS

Från uppror kring att förhandlingarna gått i stå till lugnande uppgifter om framsteg. 
Nu uppger Elliotte Friedman att ett bud från en annan klubb används av Vancouver för att pressa Elias Pettersson till ett nytt avtal. 

Natten mot torsdag, svensk tid, kom en ordentlig kovändning. Plötsligt rapporterade DailyFaceoffs insider Frank Seravelli att Elias Pettersson och Vancouver gjort stora framsteg i sina förhandlingar och att ett nytt kontrakt var på gång. Detta efter en period där det nästintill varit uppror i Vancouver kring bristen på framsteg. 

Under fredagen kommer nu insidern Elliotte Friedman med ny intressant information i podden “32 thoughts”. Enligt Friedman ska Pettersson sagt att han inte varit redo att diskutera det hela förrän i sommar, men att Vancouver inte velat vänta. Därför har man använt ett bud från en annan klubb för att pressa stjärnsvensken. 

Carolina Hurricanes kom med ett erbjudande. Jag vet inte vad det var. Men det fick Vancouver att tänka till, rapporterar NHL-insidern Friedman. Jim Rutherford (Canucks president) tog med det till förhandlingsbordet. “Får vi inte ett svar så kommer vi att överväga detta”.

Pettersson ska därmed ha gett Canucks tillåtelse att prata med hans agenter vilket i sin tur lett till att det gjorts ett tydligare försök att få klart det hela nu.

Kan bli bättre betald än Nylander

TSN:s insider Darren Dreger rapporterar samtidigt som detta att han väntar sig att "EP40" blir en av de mest välbetalda spelarna i NHL näsa säsong. Enligt Dreger kommer svensken bli den sjunde spelaren att ha en lönetaksträff på minst 11,5 miljoner dollar. 

– Petterssons agenter inledde diskussionerna med Canucks under tisdagen och därefter har det fortsatt under veckan. De förhandlar kring flera alternativ. En spelare av den digniteten kan kräva en överenskommmelse på mellan tre och åtta år, säger Dreger och fortsätter: 
– När det kommer till det årliga värdet misstänker jag att det landar på en summa som är lite högre än den William Nylander har i Toronto. När processen är klar kommer agenterna presentera dem för Pettersson som då bestämmer vad som passar honom och hans framtid bäst. 

Hittills denna säsong har Elias Pettersson stått för 75 poäng (29+46) på 62 matcher.


TV: Elias Pettersson nära nytt kontrakt

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM