HV71–MODO
Isac Brännström och Johan Lindbom.
Foto: Bildbyrån
Intervju

Isac Brännström efter HV71:s förlust i ödesmatchen: “Vi kommer inte ge oss”

ANNONS

HV71 var piskade att vinna kvällens ödesmatch mot MoDo. 
I stället förlorade nästjumbon hemma med 4-1 samtidigt som Malmö vann med 4-1 mot Oskarshamn. De har därmed nio poäng upp till säker mark med fem matcher kvar – men än vill laget inte blicka mot kval.
– Jag tror att alla förstår att det är ett tufft läge men vi kan ju inte bara ge upp så länge vi fortfarande har chansen, säger Isac Brännström till hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

I tisdags förlorade HV71 mot Rögle samtidigt som Malmö vann mot Frölunda. Det gjorde att avståndet lagen emellan ökade till sex poäng. HV var därmed piskade att vinna hemma mot MoDo för att hålla hoppet om nytt SHL-kontrakt vid liv. 

Men så blev det inte.

I stället förlorade HV71 hemma mot MoDo då bortalaget vann med 4-1, parallellt så vann Malmö även med 4-1 mot jumbon Oskarshamn. 

Därmed har avståndet nu ökat till nio poäng.
– De kommer ut bättre än oss. Vi blir lite avvaktare, är lite på hälarna men sedan tycker jag att vi spelar upp oss och skapar farliga lägen. Det blir en ganska jämn första period. Sedan minns jag inte mycket av andra men i tredje så försöker vi utan att riktigt få de här heta lägena. De spelar lite på våra misstag, får sina kontringar och så. Vi försöker men kommer inte riktigt till, säger Isac Brännström till hockeysverige.se efter förlusten och fortsätter: 
– Vi har ju frilägen till 1-1 men missar och sedan har en kontring men då studsar pucken över bladet och så gör de 0-2. Det är små marginaler, om vi gör mål på det friläget så blir det en annan match. Det grinar lite emot oss.

“Förstår att det är en frustration hos fansen”

HV kom ut svagt i matchen mot MoDo och inledde krampaktigt under framför allt de första 10-15 minuterna. 

Handlade det om nerver inför en så viktig match eller vad berodde det på? 
– Alla vet ju vad det handlar om. Vi behöver ju ta tre poäng. Jag vet fortfarande inte om det räcker att vinna resten av matcherna. Det är klart att det hade varit betydelsefullt att ta tre poäng i dag och det visste vi och alla runt HV också. Det blir väl lite nerver och så. Men sedan tycker jag att vi spelar upp oss efter den dåliga starten. 

Vid MoDos 3-0-mål var det en del i hemmapubliken som lämnade arenan i förtid för att visa sitt missnöje. Efter 4-1-målet i tom kasse tömdes nästan halva arenan. 

Isac Brännström menar då att han förstår supportrarnas reaktion men är också tacksam för de som stannade kvar.
– Vi har en fantastisk klack som står kvar hela matchen och sjunger för oss. All kredd till dem. Men sedan förstår jag de som lämnar också. Det är ju sen match och med trafiken och så… De får göra som de vill och jag förstår att det är en frustration där också. Sedan ska klacken ha kredd som står där och hejar hela matchen. Vi känner deras stöd.

“Skulle inte kännas rätt om vi ställer in oss på kval nu”

I det avgörande skedet på säsongen har HV gått ner sig och efter landslagsuppehållet tidigare i februari har laget förlorat fem av sju matcher och endast tagit fem poäng. 

Hur ser du på läget inför de avslutande matcherna?
– Vi pratar om att vi ska lägga fokus på nästa match. Eller vinna nästa match… Vi ska vinna säsongens sista match. Om det blir i ett kval så ska vi vara förberedda och gå in i det med en god känsla, om det inte blir kval så är vi glada för det. Vi måste ha goda vanor och blir det kval så har vi med oss det in. Det som krävs nu är att vinna de sista matcherna som återstår. Vi börjar på lördag med en bra match mot Linköping. 

Det är nio poäng upp men ni har 30 måls sämre målskillnad så ni behöver ju ta tio poäng mer än Malmö på de sista fem matcherna, har ni fortfarande hoppet om att lyfta över kvalstrecket? 
– Ja, vi kommer inte ge oss. Jag tror att alla förstår att det är ett tufft läge men vi kan ju inte bara ge upp så länge vi fortfarande har chansen. Om vi skulle ge upp nu och ställa in oss på kval... Det skulle inte kännas rätt. Vi kommer gå för det och vi börjar på lördag, avslutar Isac Brännström.


TV: Kempe lämnar isen skadad

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games