Viktor Stråhle, Myles Powell och Nick Schilkey.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Viktor Stråhle om Schilkey och Powell: “Hoppas att båda är med till slutspelet”

ANNONS

Björklöven har oerhört svårt att göra mål just nu. 
Men då hoppas Viktor Stråhle att stjärnorna Myles Powell och Nick Schilkey snart ska vara tillbaka. 
– Till slutspelet hoppas jag att båda ska vara med, annars blir jag förvånad, säger Stråhle till TV4

I måndags nollades Björklöven mot Södertälje och i kväll var de länge nollade mot Djurgården också innan de lyckades göra mål. Men de förlorade ändå med 2-1 på Hovet och tappar mark jämfört med övriga toppkonkurrenter. 

Innan Fredric Weigels mål i kvällens match hade Björklöven gått 119 minuter utan att göra mål och tränaren Viktor Stråhle är frustrerad över lagets bristande offensiv. 

– Det är förbannat surt att förlora. Vi gör ganska många bra saker man har en djävulsk oförmåga att göra mål. Vi släpper in två mål förra matchen, tar noll poäng, och nu släpper vi in två mål igen på bortaplan. Vi kan inte begära att vi ska ha ett insläppt mål eller färre för att ta poäng. Målskyttet måste vara på en högre nivå, säger Stråhle till TV4 efter förlusten.

“Vi pratar om att få lite mer skitiga mål”

Enligt Stråhle borde “Löven” göra fler mål sett till antalet chanser de har men i nuläget studsar pucken inte deras väg. Han menar att laget då jobbar hårt för att bli mer effektiva. 

– Vi har nog bra chanser för att trycka dit två, tre eller fyra puckar. Vi har ett powerplay som inte levererar för tillfället vilket är en förklaring. Det gäller att förvalta chanserna på ett bättre sätt. Vi kommer inte skapa tio stora målchanser till eller få frilägen på löpande band utan lagen i toppen är så pass bra att det är svårt att skapa chanser. Vi pratar om hur vi ska ta oss dit och få lite mer skitiga mål, skymma bättre, få någon styrning och ta någon retur. Vi har inte gjort många sådana mål och vi behöver hitta dem nu.

Beskedet om stjärnorna: “Så snart som möjligt”

Den senaste tiden har Björklöven också saknat två av sina poängbästa spelare, Myles Powell och Nick Schilkey. Powell hade gjort 42 poäng på 39 matcher innan sin skada i januari och ligger allt jämt delad sexa i HockeyAllsvenskans poängliga. Schilkey stod för 28 poäng på 34 matcher innan sin skada och i fjol vann amerikanen HA:s poängliga med 68 poäng på 52 matcher. 

Enligt Viktor Stråhle är stjärnorna dock på väg tillbaka från sina skadebekymmer. 

– Jag hoppas att de ska vara tillgängliga så snart som möjligt. Det är dag till dag och vi får verkligen se. Jag vet faktiskt inte. Men till slutspelet hoppas jag att båda ska vara med, annars blir jag förvånad, säger han till TV4. 

Björklöven har tre matcher kvar att spela den här säsongen och ligger sex bakom bakom Djurgården på femteplats samt ligger fem poäng före tabellsjuan Karlskoga.


TV: Höjdpunkter från Elias Petterssons säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games