Borlänge HF förlorade mot Falu IF
Hockeyettan

Falu IF klart för kval

Falu IF har haft en bra säsong i Vårettan norra herr, och är nu klart för kval. Det efter seger, 6-3 (1-0, 2-2, 3-1), på bortaplan mot Borlänge på söndagen.

– Jag tycker att vi vinner rättvist. Det är endast några minuter i andra perioden vi är lite tillbakapressade och Borlänge får komma i kapp och kvittera. 3 -2 målet som Elfsberg gör kom därför väldigt lägligt i matchen för vår del. Vilken resa detta laget har gjort denna säsong, från första till sista man. Nu är det bara att ladda om inför tisdag då vi tar emot Kalix på hemmaplan i play in bäst av 3 matcher, tyckte Falu IF:s sportchef Joakim Backlund, efter matchen.

Segern var Falu IF:s sjätte på de senaste sju matcherna.

Falu IF tog ledningen efter 10.44, genom Elias Lindström. Falu IF inledde andra perioden med att göra 0-2 genom Charlie Forslund, innan Borlänge svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Martin Janolhs för framspelad av Marcus Kivelä Carlzon efter 17.55.

I slutminuterna var det dock Falu IF som tog greppet. Patrik Elfsberg gjorde 2-3 efter 18.54, på pass av Lukas Mååg och Philip Aldenrud. 2.48 in i tredje perioden nätade Falu IF:s Gustav Haglund framspelad av Oscar Haglund och ökade ledningen för Falu IF.

10.08 in i perioden slog Sigge Grunditz till på pass av Marcus Kivelä Carlzon och Mikael Taylan och reducerade för Borlänge. Men mer än så orkade Borlänge inte med.

Efter 10.50 nätade Philip Hasselgren framspelad av Oscar Haglund och ökade ledningen för Falu IF.

Laget punkterade matchen med ett 3-6-mål med 1.47 kvar att spela ännu en gång genom Charlie Forslund assisterad av Philip Hasselgren och Oscar Haglund. Det fastställde slutresultatet till 3-6.

Falu IF:s Oscar Haglund hade fyra assists. Marcus Kivelä Carlzon gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Borlänge.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Borlänge slutar på femte plats, och Falu IF på tredje plats.