Skellefteå AIK J20 vann mot HV 71
J20 Nationell

Två mål för Oskar Vuollet när Skellefteå AIK J20 besegrade HV 71

Skellefteå AIK J20 vann mötet med HV 71 hemma med 4-3 (1-0, 2-1, 1-2) på lördagen i J20 Nationell Top 10 herr.

I början av matchen var Skellefteå AIK J20 starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Oskar Vuollet och Lukas Vesterlund. Skellefteå AIK J20 ökade ledningen till 3-0, återigen genom Oskar Vuollet efter 3.19 i andra perioden.

HV 71 reducerade dock till 3-1 genom Hugo Pettersson efter 12.40 av perioden. Efter 8.46 i tredje perioden ökade Skellefteå AIK J20 på till 4-1 genom Hugo Zetterlund.

HV 71 reducerade dock till 4-2 genom Viggo Gustafsson när bara tre minuter återstod att spela, och gjorde matchen spännande in i slutet.

Skellefteå AIK J20 har tre segrar och två förluster och 20–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan HV 71 har fyra vinster och en förlust och 24–19 i målskillnad. Det här var Skellefteå AIK J20:s femte uddamålsseger den här säsongen.

För tabellens utseende betyder det här att Skellefteå AIK J20 ligger på tredje plats medan HV 71 har åttondeplatsen. Ett fint lyft för Skellefteå AIK J20 som låg på sjunde plats så sent som den 2 februari.

I nästa match möter Skellefteå AIK J20 Frölunda hemma och HV 71 möter Luleå borta. Båda matcherna spelas söndag 25 februari 12.00.