Sala HK förlorade mot Nynäshamns IF HC

Nynäshamn avgjorde matchserien mot Sala

Efter seger på bortaplan med 7-3 (2-0, 1-1, 4-2) har Nynäshamn nu avgjort matchserien mot Sala i Play Off 1 till kvalserie Hockeytvåan östra herr. Nynäshamn vann totalt med 2-0 i matcher.

– Inte mycket att säga om, vi förlorar mot ett bra Nynäshamn och sett över dessa två matcher så är det helt rättvist. Vi formtoppade laget två matcher för tidigt och då tänker jag på vinsterna mot Mälarö och Mariehamn i slutet av grundserien där vi gör säsongens bästa insatser, kommenterade Salas lagledare Fredrik Brokmark.

I början av matchen var Nynäshamn starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två mål av Niklas Gillenfalk i mitten av perioden. Nynäshamn ökade ledningen till 0-3, återigen genom Niklas Gillenfalk efter 11.24 i andra perioden.

Med 2.10 kvar att spela av perioden kunde Karl Sand göra 1-3 för Sala.

Efter 20.33 ökade Nynäshamn på till 1-4 genom Jesper Voss. Nynäshamn vann också tredje perioden 2-4 och matchen slutade 3-7.

Niklas Gillenfalk gjorde tre mål för Nynäshamn och två assist och Fredrik Lagerqvist stod för tre poäng, varav ett mål. Patric Ålebo gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Sala och Karl Sand gjorde två mål och totalt tre poäng.