Brynäs IF vann mot Bik Karlskoga
HockeyAllsvenskan

Ny seger för Brynäs – förlänger fina sviten

Segertåget fortsätter för Brynäs. Mot Bik Karlskoga hemma i Monitor ERP Arena på fredagen blev det seger igen. Laget vann med 6-3 (2-0, 1-2, 3-1) och har nu fem segrar i rad i Hockeyallsvenskan.

Brynäs startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Linus Ölund och Jack Kopacka. Efter 7.49 i andra perioden slog Jesper Kokkonen till, på pass av Otto Stenberg och Henrik Larsson och reducerade åt Bik Karlskoga.

Theodor Pistek gjorde dessutom 2-2 efter 8.22 framspelad av Wilhelm Westlund.

Brynäs Greg Scott gjorde 3-2 efter 18.33 på pass av Miks Indrasis och Jordie Benn.

13.33 in i tredje perioden nätade Brynäs Simon Robertsson framspelad av Linus Ölund och ökade ledningen för Brynäs.

17.17 in i perioden slog Eskild Bakke Olsen till på pass av Filip Sveningsson och Jesper Kokkonen och reducerade för Bik Karlskoga. Men mer än så orkade Bik Karlskoga inte med.

Brynäs ökade ledningen till 5-3 med 53 sekunder kvar att spela ännu en gång genom Linus Ölund framspelad av Simon Robertsson.

Laget punkterade matchen med ett 6-3-mål med en sekund kvar att spela genom Tyler Kelleher. Det fastställde slutresultatet till 6-3.

Linus Ölund gjorde två mål för Brynäs och ett målgivande pass.

Det här betyder att Bik Karlskoga ligger på nionde plats i tabellen, och att Brynäs leder serien.

I nästa omgång har Brynäs AIK borta på Hovet, söndag 25 februari 15.00. Bik Karlskoga spelar hemma mot Östersunds IK lördag 24 februari 18.00.