Olle Norberg.
HockeyAllsvenskan

Knapp seger för Almtuna på bortaplan mot Västervik

Det blev uddamålsseger för bortalaget Almtuna i matchen mot Västervik i ACT-Hallen. Laget vann fredagens match i Hockeyallsvenskan med 3-2 (0-1, 3-1, 0-0).

Första perioden var jämn. Västervik inledde bäst och tog ledningen genom Joel Kant efter 14.37, men Almtuna kvitterade genom William Proos i slutet av perioden. Almtuna startade också andra perioden starkast. Laget gick från 1-1 till 1-3 genom mål av Tobias Liljendahl och Olle Norberg. Västervik gjorde 3-2 genom Filips Buncis efter 18.36 men kom aldrig närmare. Tredje perioden blev mållös, och Almtuna höll i sin 3-2-ledning och vann.

Västervik har en vinst och fyra förluster och 10–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Almtuna har tre vinster och två förluster och 9–18 i målskillnad. Det här var Västerviks elfte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Almtunas 15:e uddamålsseger.

Almtunas nya tabellposition är åttonde plats, medan Västervik är på 14:e och sista plats.

Nästa motstånd för Västervik är Bik Karlskoga. Lagen möts onsdag 28 februari 19.00 i ACT-Hallen. Almtuna tar sig an Tingsryd hemma söndag 25 februari 15.00.