Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Elvis Merzlikins mardrömsinhopp: Lämnade isen nollprocentig

Elvis Merzlikins gjorde ett mardrömsliknande inhopp mellan Columbus stolpar i nattens möte med Anaheim. Målvakten hoppade in medan Daniil Tarasov fick behandling – och släppte in två mål på lika många skott.

I samband med Mason McTavish 2–4-reducering fick Columbus burväktare Daniil Tarasov den svenske lagkamraten Adam Boqvists klubbspets i ansiktet, vilket gjorde att målvakten tillfälligt tvingades till behandling i slutskedet av den andra perioden.

Då kastades Elvis Merzlikins in mellan Blue Jackets stolpar – och fick uppleva ett mardrömsliknande inhopp. Under sin tid i målet lyckades Merzlikins inte stoppa någon av de två puckarna han fick emot sig, utan fick i stället se både Mason McTavish och Alex Killorn överlista honom för att fullborda Ducks upphämtning från 0–4 till 4–4 i matchen.

Kunde återvända till spel

I den tredje perioden kunde Tarasov återvända till målet och stoppa samtliga 14 skott han fick mot sig i matchen som Blue Jackets till slut vann med 7–4.

– Det känns bra nu. Det gick snabbt och det var en kamp framför mig. Jag fick en klubba i ansiktet, jag vet inte från vem, men jag är glad att jag kunde komma tillbaka. Jag tycker att vi förtjänade segern, säger Tarasov till Bally Sports.

Leo Carlsson noterades för en assist i matchen för Anaheim, där Troy Terry var lagets poängbäste spelare med tre poäng (1+2) i förlustmatchen. I Columbus stod både Johnny Gaudreau (1+2) och Boone Jenner (1+2) för tre poäng, medan Sean Kuraly och Zach Werenski båda blev tvåmålsskyttar i 7–4-segern.

Anaheim Ducks – Columbus Blue Jackets 4–7 (0–3, 4–1, 0–3)
Anaheim: Mason McTavish 2 (17), Troy Terry (17), Alex Killorn (7).
Columbus: Zach Werenski 2 (4), Sean Kuraly 2 (9), Johnny Gaudreau (8), Jegor Tjinachov (15), Boone Jenner (18).