Colin Lindemanns tränare Jörgen Bemström.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Colin Lindemann lämnar Leksand – klar för Zug

ANNONS

Colin Lindemann är fostrad i Zug men har spenderat de senaste fyra åren i Leksand. Nu står det klart att talangen återvänder till storklubben från och med nästa säsong.

Leksand har under de senaste fyra åren haft Colin Lindemann i klubben. Schweizaren har gått från U16-laget till att nu spela i J20 och göra en poäng per match i sin första säsong i laget.

Men någon fortsättning i Dalarna blir det inte för forwarden, som är född 2005.

Zug meddelar att man från och med nästa säsong har skrivit på ett A-lagskontrakt med 18-åringen. Något som innebär att han alltså kommer att lämna Leksand efter den här säsongen.

“Extremt duktig på att skjuta runt målet”

Colin Lindemann har under alla sina år varit i princip given i det schweiziska 05-landslaget och har även varit poängstark i Leksands juniorlag. Förra säsongen blev det en finfin utdelning i J18-laget 42 poäng, och 22 mål, på 38 matcher.

– Har varit här sedan U16-året så kan svenska jättebra. En målskytt, han tar sig dit man gör mål och är extremt duktig på att skjuta runt målet. Har ett bra skott, sade Jörgen Bemström tidigare i höstas till Hockeysverige.se i artikelserien “Framtidens stjärnor”.

Den här säsongen har det rullat på i hans första J20-säsong och i skrivande stund är han noterad för 36 poäng på lika många matcher. Schweizaren har under ett par år varit radarpartner med den svenska landslagsspelaren Zaki Crookes.

Det återstår att se om det blir något framträdande eller inte för Leksand i SHL innan flytten blir ett faktum.


TV: Jaromír Jágrs #68 pensioneras i Pittsburgh

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL