Marcus Eriksson.
Bildbyrån
Nyhet

Marcus Eriksson om SHL-intresset: "Klart det är kul"

ANNONS

Södertäljes stjärna och hela HockeyAllsvenskans poängligaledare Marcus Eriksson är, enligt Expressen, klar för SHL-spel nästa säsong. För Södertäljes Länstidning bemöter han nu ryktet.
– Det är klart att det är kul att det pratas om bra föreningar, att de ska ha visat ett intresse, säger 38-åringen till tidningen.

Marcus Eriksson leder Södertäljes- och hela HockeyAllsvenskan poängliga. Han slog också nyss rekordet för flest poäng genom tiderna i HA.

Under måndagen gick Expressen ut med uppgifter att stjärnan ska vara klar för Skellefteå AIK nästa säsong. Men det är inte något som han själv vill bekräfta. 

– Då vet de källorna mer än vad jag vet, så det är inte så mycket mer än så att säga. Det är där vi är, det är fokus här och nu som gäller. Sen får vi se, säger Eriksson till LT.

Fokus på här och nu

Samtidigt berättar 38-åringen för LT att det är roligt att SHL-klubbar visar intresse för honom, och att det inte är något ovanligt att spelare blir klara för nya klubbar under pågående säsong.

– Det är nog många spelare i olika lag som gjort det. Det är ju så det fungerar. Så det är väl inte mer än så. Det är klart att det är kul att det pratas om bra föreningar, att de ska ha visat ett intresse. Det är ju roligt, säger han till LT.

38-åringen berättar också att fokus ligger på här och nu, på slutet av serien och det slutspel som väntar för Södertälje. Men att det är bra klubbar som det pratas om inför nästa säsong, medger Eriksson är smickrande.

– Skellefteå med deras facit de senaste tio åren, det är en stabil och stor klubb, det är klart att det är kul att det pratas om mig och dem, säger han till LT.

Marcus Eriksson har hittills den här säsongen gjort 55 poäng på 43 matcher och leder HockeyAllsvenskans poängliga klart. 


TV: Det bästa från Jaromir Jágrs karriär

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM