Peter Jakobsson.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Linköping förlänger med Peter Jakobsson

ANNONS

Efterlängtad succé och trendbrott leder till förlängning. 
Linköping meddelar att Peter Jakobsson skrivit ett avtal som sträcker sig till 2028.
– Jag är ödmjukt tacksam och stolt över att fortsatt få förtroendet i klubben, säger sportchefen på klubbens hemsida.

Inget slutspel på fem år och allt jämnt tippade i botten av tabellen. Då kom trendbrottet för Linköping och sportchefen Peter Jakobsson. Samtidigt som laget rusar mot en topplacering meddelar man nu att dessa parter kommit överens om en förlängning. 

– Det känns fantastiskt bra. Riktigt spännande att få fortsätta den här resan i Linköping Hockey Club som vi har startat igång, säger Jakobsson själv på klubbens hemsida. 

Jakobsson som från och med nästa säsong kommer bilda ett radarpar tillsammans med Tony Mårtensson, nu i Almtuna, anses vara en viktig pjäs för framtiden.

– Peter är på många sätt en viktig pusselbit för att ta oss dit vi vill vara. Med Peter får vi en kontinuitet, kravbild och professionalism i organisationen, men framför allt en otrolig vinnarskalle. Samarbetet mellan oss har fungerat utmärkt sedan dag ett och vi ser tillsammans framemot vad framtiden har att erbjuda, säger klubbdirektören Carl-Johan Stålhammar.

Vill etablera LHC i toppen: “Har förutsättningarna”

Denna säsong har Jakobssons arbete tagit laget till en topplacering. Med nio matcher kvar har man 74 poäng och endast fyra lag framför sig i SHL-tabellen. Något Jakobsson menar att han vill sikta på varje år. 

– Jag vill att vi ska känna att vi har varit däruppe och spelat slutspel varje år. Jag tycker att vi har förutsättningarna för det med den här publiken, våra partners och vår styrelse som stöttar oss. Vi ska vara ett slutspelslag att räkna med och det gör ingenting om vi får vara där framme och nosa på att spela final här i Saab Arena igen. Det är på tiden, säger han i pressmeddelandet.

Det nya kontraktet sträcker sig till och med våren 2028.


TV: Jaromir Jágrs sista mål i NHL-karriären

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games