Lund Giants HC förlorade mot Rydaholms SK

Segersviten fortsätter för Rydaholm efter vinst mot Lund Giants

På söndagen kom fjärde raka segern i Hockeytrean södra C fortsättningsserie för Rydaholm. Det blev 8-1 (2-0, 3-1, 3-0) borta mot Lund Giants. Det innebär att Lund Giants åkte på femte raka förlusten.

Rydaholms assisterande tränare Daniel Johansson:

– En svårspelad match trotts att Lund ligger sist. Det blir lite omedvetet med inställningen till såna här matcher. Vi vinner men vi hade önskat lite mer! Lite extra till Ludde Karlsson som gör 3 kassar och Filip Pettersson och Jesper Eriksson på 2 kassar var. Janne Jansson var het idag med! Nu laddar vi om med en bra träningsvecka och Diö på fredag.

Rydaholm startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Linus Vingren och Jesper Eriksson. Rydaholm var långt ifrån nöjt där. Rydaholm var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 1-5.

Rydaholm fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-1. Målen i sista perioden gjordes av Ludvig Karlsson, som gjorde två mål.

Ludvig Karlsson gjorde tre mål för Rydaholm och spelade fram till ett mål, Linus Vingren stod för fyra poäng, varav ett mål, Jesper Eriksson gjorde två mål och ett assist och Filip Pettersson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här betyder att Rydaholm ligger på andra plats i tabellen, och Lund Giants är på sjunde och sista plats.

Söndag 25 februari 16.00 spelar Lund Giants borta mot Åstorp IK. Rydaholm möter Diö borta i DIÖ Ishall fredag 23 februari 19.00.