Tingsryds AIF förlorade mot HC Vita Hästen
J18 Region

Ryck i sista perioden avgjorde för Vita Hästen borta mot Tingsryd

En jämn match mellan hemmalaget Tingsryd och gästande Vita Hästen avgjordes först i tredje perioden. Där var Vita Hästen starkare och vann matchen i J18 Region syd fortsättning herr med 2-1 (0-1, 1-0, 1-0).

Emil Önander blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 18.39 in i tredje perioden.

Tingsryd tog ledningen efter 8.46, genom Nils Stenberg. Efter 3.04 i andra perioden nätade Noel Lundell, framspelad av Luiz Liljeblad och Edgar Klavins och kvitterade för Vita Hästen. Laget avgjorde matchen med 1.21 kvar att spela genom Emil Önander framspelad av Mio Svanberg och Edgar Klavins. Önander fullbordade därmed Vita Hästens vändning.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Tingsryd med 11–8 och Vita Hästen med 12–17 i målskillnad. Det här var Tingsryds tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Vita Hästens tredje uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Tingsryd på andra plats i tabellen, medan Vita Hästen är på fjärde plats.

Torsdag 22 februari möter Tingsryd Kungälv borta 19.40 och Vita Hästen möter Troja/Ljungby J18 borta 19.00.