Malmö förlorade mot Almtuna
J20 Nationell

Uddamålsseger för Almtuna borta mot Malmö

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Almtuna, som vann borta mot Malmö med 4-3 (2-0, 1-2, 1-1) i J20 Nationell forts herr på fredagen.

Segern var Almtunas fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde bortasegern i rad.

Almtuna startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Liam Pettersson och Carl Leijon. Malmö reducerade dock till 1-2 genom Mats Bakke Olsen efter 7.36 av perioden.

Almtuna gjorde 1-3 genom Ludvig Mellgren efter 8.17 i andra perioden.

Malmö gjorde 2-3 genom Tristan Lee Juhl Petersen efter 14.11 av perioden. Almtuna utökade ledningen på nytt genom Svante Johansson efter 3.11 i tredje perioden.

Hjalte Kruse Thomsen reducerade förvisso, men närmare än 3-4 kom inte Malmö.

Det här var Malmös andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Almtunas andra uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Almtuna nu ligger på tredje plats. Malmö är på tionde plats.

Lördag 17 februari möter Malmö AIK hemma 12.30 och Almtuna möter Oskarshamn borta 15.15.