Sölvesborg förlorade mot Helsingborg

Äntligen seger för Helsingborg mot Sölvesborg

Det blev sex förluster i rad för Helsingborg i HockeyTvåan Alltvåan södra herr. Men borta mot Sölvesborg kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Sölveshov slutade 3-7 (1-1, 1-4, 1-2).

Sölvesborgs tränare Jonas Kellander tyckte så här om matchen:

– Möter ett bättre lag som vill spela hockey. Vi kan hitta många ursäkter, magsjuka, få spelare och en massa andra men det som är avgörande idag och i flera andra matcher som spelats efter jul, är att vi inte gör det vi tränat på. Tufft att säsongen som började så att ofantligt bra ska sluta så här illa. Troligtvis så har vi överpresterat i grundserien och kanske suttit på lite väl höga hästar.

Första perioden var jämn. Helsingborg inledde bäst och tog ledningen genom Jakob Pettersson efter 15.59, men Sölvesborg kvitterade genom Hlib Tkach i slutet av perioden. Helsingborg var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 2-5.

Helsingborg fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-3. Målen i sista perioden gjordes av Robin Bringsén och Wille Frelin.

Anton Sjöstrand gjorde ett mål för Helsingborg och spelade fram till tre mål, Robin Bringsén stod för fyra poäng, varav två mål, Alexander Bengtsson gjorde ett mål och två assist och Jonathan Hampton gjorde ett mål och två assist.

Med två omgångar kvar är Sölvesborg sist i serien, medan Helsingborg är på sjunde plats.

Sölvesborg möter Vänersborg i nästa match hemma söndag 18 februari 16.00. Helsingborg möter samma dag HC Lidköping borta.