Vegas Golden Knights förlorade mot Minnesota Wild
Arkivbild

Ryck i sista perioden avgjorde för Minnesota borta mot Vegas

En jämn match mellan hemmalaget Vegas och gästande Minnesota avgjordes först i tredje perioden. Då drog Minnesota ifrån och vann matchen i NHL med 5-3 (2-2, 0-0, 3-1).

Därmed har Minnesota fyra raka segrar på bortaplan.

Vegas började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 23 sekunder slog Jonathan Marchessault till assisterad av Nicolas Roy och Alex Pietrangelo.

Minnesota kvitterade till 1-1 efter 10.56, när Mats Zuccarello fick träff framspelad av Kirill Kaprizov och Ryan Hartman.

Laget tog också ledningen efter 12.23, när Joel Eriksson Ek slog till på pass av Matt Boldy och Kirill Kaprizov.

Vegas kvitterade till 2-2 efter 17.55, när Mike Amadio hittade rätt assisterad av Alex Pietrangelo och Brendan Brisson.

Andra perioden blev mållös. Minnesota tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.33 genom Marco Rossi, och gick upp till 2-4 innan Vegas svarade.

Segern skrevs till slut till 3-5 för Minnesota.

Matt Boldy gjorde ett mål för Minnesota och spelade dessutom fram till två mål.

Vegas stannar därmed på andra plats, och Minnesota på sjätte plats, i tabellen.

Söndag 18 februari 04.30 spelar Vegas hemma mot Carolina. Minnesota möter Arizona Coyotes borta i ASU Multi-Purpose Arena torsdag 15 februari 03.30.